Vijesti / Regija

vozila 33km/h više od dopuštenog

Liječnica hitne pomoći kažnjena za prebrzu vožnju: "Žurila sam na hitnu intervenciju"

Liječnica hitne pomoći kažnjena za prebrzu vožnju:
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Liječnice hitne pomoći u Osijeku, Našicama i Đakovu proglašena je krivom i osuđena zbog prebrze vožnje. Ona tvrdi kako je žurila na posao zbog hitnog slučaja

Mlada liječnica, zaposlena u hitnoj pomoći u Osijeku, Našicama i Đakovu, proglašena je krivom i osuđena zbog prebrze vožnje. Liječnica kaže kako je dana kada ju je policija snimila žurila na posao zbog hitnog slučaja, piše Danica.

U presudi koja je donesena ovih dana stoji da se sve dogodilo prošle godine u lipnju oko 18:40 na cesti u Vukojevcima kod Našica. Policija je 28-godišnju liječnicu snimila kako upravlja Volkswagenom brzinom od 88 kilometara na sat na cesti s ograničenjem brzine od 50 kilometara na sat.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prekršajnom nalogu policija je zatražila primjerenu kaznu i zabranu upravljanja automobilom. Liječnica je na sudu priznala prebrzu vožnju.

"Zaposlena sam kao liječnica na hitnoj pomoći i raspoređena u Osijeku, Našicama i Đakovu. Tog dana žurila sam na posao zbog hitnog slučaja. Molim da mi se ublaži novčana kazna jer otplaćujem stambeni kredit i ne izrekne zabrana upravljanja. Automobil mi treba zbog prirode posla kao liječnice. Osim toga, dosad nisam prekršajno kažnjavana", rekla je liječnica na sudu, piše Danica.

Liječnica je na kraju proglašena krivom i kažnjena s 300 eura. Također, mora podmiriti 13.30 eura troškova prekršajnog postupka. 

"Prema okrivljenici nije primijenjena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije s obzirom na njezino dosadašnje ponašanje u prometu te činjenice da joj je vozilo neophodno zbog prirode posla kao liječnice jer je zaposlena na hitnoj pomoći u Osijeku, Našicama i Đakovu.

Osim toga, po ocjeni suda, ne postoji opasnost od ponavljanja navedenog prekršaja, a tome i ugrožavanja sigurnosti prometa", stoji u zaključku nepravomoćne presude, piše Danica.

S obzirom na to da je presuda nepravomoćna, mlada liječnica će se na nju moći žaliti.


Izdvojeno

Reci što misliš!