Vijesti / Regija

obilazak radova

Započela gradnja novog mosta Metlinci na rijeci Vučici

Započela gradnja novog mosta Metlinci na rijeci Vučici
OBŽ

Projekt obuhvaća izgradnju novog mosta dužine 50 metara te pristupnih cesta i novog raskrižja, a ukupna duljina dionice državne ceste DC 517 obuhvaćena rekonstrukcijom iznosi 1,6 kilometara

Povodom uvođenja u posao izvođača radova na projektu izgradnje novog mosta preko rijeke Vučice s pristupnim cestama na lokaciji Metlinci, odnosno na cesti između Valpova i Ladimirevaca danas su gradilište  obišli župan Ivan Anušić, zamjenici župana Mato Lukić i Josip Miletić, gradonačelnik Grada Valpova Matko Šutalo, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta d.o.o. Josip Škorić te saborski zastupnik Goran Ivanović.

Projekt obuhvaća izgradnju novog mosta dužine 50 metara te pristupnih cesta i novog raskrižja, a ukupna duljina dionice državne ceste DC 517 obuhvaćena rekonstrukcijom iznosi 1,6 kilometara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Investitor su Hrvatske ceste d.o.o., a izvođač radova je tvrtka Osijek-Koteks d.d.. Ugovorni rok dovršetka radova je 12 mjeseci, a vrijednost radova iznosi 2,91 milijuna eura. Odluka o izgradnji zamjenskog mosta donesena je zbog lošeg stanja postojećeg mosta, njegove nedovoljne širine za odvijanje dvosmjernog prometa, loših tehničkih elemenata ceste i čvorišta na križanju državne i županijske ceste, pa je investitor odlučio izgraditi novi most 30-ak metara udaljen od postojećeg.

"Ovaj projekt je rezultat zajedničkog rada i koordinacije Grada Valpova, Županije, saborskog zastupnika Gorana Ivanovića i Hrvatskih cesta. Projekt će prije svega omogućiti lakše i sigurnije prometovanje ovom cestom", rekao je župan Ivan Anušić.

Podsjetio je da je nedavno završen i pušten u promet most u Dražu, a u tijeku je gradnja mosta na rijeci Vuka između Petrove Slatine i Ernestinova.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić kazao je kako je ovo još jedna investicija na području Valpovštine kojom se dugogodišnju želju mještana Valpova počinje pretvarati u realnost.

"Izmještamo trasu državne ceste D517 na novu lokaciju jer je postojeća trasa preko rijeke Vučice bila neuvjetna i nesigurna za promet te ne zadovoljava gabarite državnih cesta. Ovom investicijom značajno ćemo povećati protočnost i sigurnost prometa te otkloniti sve probleme koje su građani imali prometovanjem na ovoj dionici", kazao je Škorić i zahvalio Upravi za ceste OBŽ na izrađenoj projektnoj dokumentaciji, županu Ivanu Anušiću, gradonačelniku Valpova Matku Šutalu te saborskom zastupniku Goranu Ivanoviću na inicijativi za pokretanjem ovog projekta.

"Dugogodišnja želja stanovnika Valpova konačno je urodila plodom na čemu zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos pri realizaciji ovog projekta. Njime ćemo povećati sigurnost cestovnog prometa, a usporedno ćemo izgraditi biciklističku stazu za koju je u pripremi projektna dokumentacija. Također, u suradnji s Hrvatskim cestama rekonstruirat ćemo jedno raskrižje na valpovačkoj obilaznici te ćemo time pomoći gospodarstvenicima i poduzetnicima na ulazu u Poduzetničku zonu", rekao je gradonačelnik Valpova Matko Šutalo te pohvalio suradnju s Osječko-baranjskom županijom i Hrvatskim cestama u realizaciji prometne infrastrukture.

Župan je sa suradnicima danas u Valpovu obišao i novu zgradu u vlasništvu Hrvatskih cesta koju će koristiti Nadcestarija Valpovo.

"Ovu novu i modernu zgradu tvrtka Cesting d.o.o. dobit će na korištenje na temelju četverogodišnjeg natječaja kojim dobiva ugovor za redovno održavanje državnih i županijskih cesta. Jedina nadcestarija na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije koja nije imala zgradu bila je Nadcestarija Valpovo, a preseljenje je planirano za otprilike mjesec dana. Ovdje će se nalaziti vozila i strojevi za održavanje cesta, košnju trave, zimsko održavanje i sve intervencije koje budu potrebne, zbog čega se na teren više neće dolaziti iz Osijeka", pojasnio je direktor Cestinga Dubravko Kučinac.

Rukovoditelj Poslovne jedinice Osijek Goran Martinović dodao je da su Hrvatske ceste ovom investicijom završile novu upravnu zgradu za potrebe ugovornog izvođača redovnog održavanja, a njezina je vrijednost 800.000 eura.


Izdvojeno

Reci što misliš!