Vijesti / Regija

incident iz slavonskog broda

Bivšem vojniku šest mjeseci zatvora zbog premlaćivanja Djeda Mraza: "Žao mi je zbog svega"

Bivšem vojniku šest mjeseci zatvora zbog premlaćivanja Djeda Mraza:
Screenshot

Marković je u pritvoru od Badnjaka, a danas se na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu izjasnio krivim po svim točkama optužnice

Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu kod sutkinje Silvije Sajfert danas je počelo suđenje okrivljenom Mateju Markoviću i Đuri Baričiću zbog incidenta koji se dogodio na Badnjak u centru Slavonskog Broda kada su brutalno premlatili mladića odjevenog u Djeda Mraza.

Prvooptuženi Matej Marković i drugookrivljeni Đuro Baričić krivi su jer su za vrijeme tučnjave više osoba, Kristijana Ereiza u ležećem položaju, u nakani da ga teško tjelesno povrijede, udarili u glavu i lijevu stranu prsišta - odlučila je sutkinja Silvija Sajfert.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Marković je nepravomoćno osuđen na godinu i četiri mjeseca. Međutim, kazna mu je preinačena u kaznu zatvora od šest mjeseci i dvije godine kušnje. Ako u tom periodu ponovi kazneno djelo, morat će u zatvor na izdržavanje pune kazne od godinu i četiri mjeseca zatvora. Drugooptuženi Đuro Baričić dobio je osam mjeseci zatvora, a ta kazna mu je preinačena u uvjetnu kaznu od godinu dana, javlja Plus portal.

pretučeni djed mraz
incident iz slavonskog borda Pretučeni Djed Mraz i njegov otac progovorili za HRT: ''Ne mogu više gledati snimku. Ja plačem, žena plače..''

Marković je tijekom današnjeg ročišta priznao krivnju po svim točkama optužnice. "Došao sam u Prohibition bar slaviti Badnjak s prijateljima. Leon Ćurić i njegovi prijatelji došli su do mog društva. Rekao mi je da želi riješiti nesuglasice otprije i ponudio da izađemo van. Odbio sam. Prvi me udario šakom u glavu, a potom je počela tuča njegovih i mojih prijatelja. Konobar ih je istjerao van. Ja sam još neko vrijeme ostao unutra", ispričao je.

"Vani je nastala tuča u kojoj je sudjelovalo 12 ljudi. Kristijan Ereiz sleđa me uhvatio za vrat i počeo jako gušiti, a imam liječničku dokumentaciju o fobijama od gušenja jer me kao maloljetnika čovjek pokušao ugušiti. Potom sam učinio ono što je vidljivo na snimci. Želim se ispričati oštećeniku, ali i svojoj obitelji i prijateljima koji su uz mene. Izgubio sam posao koji sam volio. Žao mi je zbog svega", kazao je Marković, koji je više puta naglasio da se kaje zbog onoga što je napravio.


Izdvojeno

Reci što misliš!