Vijesti / Regija

kurija Mihalović

U Slavoniji se gradi luksuzan heritage hotel

U Slavoniji se gradi luksuzan heritage hotel
PR

Feričanci će u budućnosti dobiti luksuzan heritage hotel sa 7 soba, ali raznovrsnim sadržajima po mjeri suvremenog čovjeka

Kako napreduje obnova kurije Mihalović u Feričancima, budući luksuzni heritage hotel, odgovorila je nova epizoda emisije Koordinacija koja progovara o brojnim pitanjima iz područja graditeljstva.

Uz aktualnu temu obnove na području Banovine, nova Koordinacija bavi se i pitanjem kako odgovoriti na izazove koje sa sobom nose projekti revitalizacije te kako javni prostor može zadovoljiti lokalno stanovništvo i turiste tijekom cijele godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Primjer je kurija Mihalović u Feričancima u Osječko-baranjskoj županiji. Dugo zanemarena, a u tijeku je njezina rekonstrukcija.

„Kako se zakopalo, tako su se izazovi rekonstrukcije rješavali u hodu“, govori arhitektica Ivana Triva. Tvrtka NFO vratila je stambeni prostor u izvorno stanje uz maksimalno čuvanje povijesnih elemenata iz 18. stoljeća. Tako će Feričanci u budućnosti dobiti luksuzan heritage hotel sa 7 soba, ali raznovrsnim sadržajima po mjeri suvremenog čovjeka.

O izazovima i projektima revitalizacije govori gošća rubrike Notes Kata Marunica, arhitektica, suvlasnica i suosnivačica nagrađivanog arhitektonskog ureda NFO. Ukazala je na problem javnog prostora koji se nije afirmirao jer je sav fokus bio na apartmanima i hotelima. Ubrzo se pokazalo da je javni prostor taj koji treba pratiti rast turizma, ali i ponuditi dovoljno sadržaja u svako godišnje doba.

„Javni prostor treba pratiti fluktuaciju ljudi ljeti, ali i omogućiti sklad lokalnom stanovništvu zimi!“, istaknula je Kata Marunica. 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!