Vijesti / Regija

kneževi najbolja vinska destinacija

Proglašeni najbolji u turizmu. Brojne nagrade stižu i u našu županiju

Proglašeni najbolji u turizmu. Brojne nagrade stižu i u našu županiju
OBŽ

Općina Kneževi Vinogradi je najbolja vinska destinacija Hrvatske

Potvrda razvoja turizma Osječko-baranjske županije stiže i s jučerašnje svečane dodjele nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske - "Sunflower Award"! U organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo", među nagrađenima su dominirali dobitnici s područja naše županije, a Općina Kneževi Vinogradi  dobitnica je šampionske titule Veliki zlatni suncokret kao najbolja hrvatska vinska destinacija.

"Ova uistinu respektabilna nagrada rezultat je višegodišnjeg zajedničkog rada vinara i vinogradara s našeg područja, udruga koje organiziraju manifestacije i potpore koju pruža Općina Kneževi Vinogradi. Poticaj nam je to da i dalje radimo na kvaliteti naše vinske destinacije koju uz struku prepoznaje i sve veći broj posjetitelja", rekao je načelnik Općine Kneževi Vinogradi Vedran Kramarić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz šampionsku titulu Veliki zlatni suncokret Općini Kneževi Vinogradi, još je pet dobitnika s područja Osječko-baranjske županije. Zlatnu povelju u kategoriji Ruralno-turistički projekti za projekt razvoja vinskog turizma  Zemlja vina dobila je Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, Zlatnu povelju u kategoriji tradicijska (ruralna) gastronomija stiže restoranu Čingi lingi čarda u Bilju, a Zlatna povelja u kategoriji ruralno-turistički projekti s razlogom je dodijeljena Prezentacijsko-edukacijskom centru Tikveš  u Kopačkom ritu. Zlatna povelja u kategoriji projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka dodijeljena je Kući baranjskog kulena u Belom Manastiru, a brončana povelja u kategoriji tradicijska (moderna) domaćinstva Villi Edl Elegant iz Aljmaša.

Priznanje Suncokret ruralnog turizma Hrvatske projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju i predstavljaju tradicijski sadržaji, čuva izvornost te povezuju sudionici ruralnoga turizma, a dodjeljuje se u osam kategorija.

"Ponosna sam što od samih početaka i nastanka ruralnog turizma u našoj zemlji podupirem i savjetujem ljude, koji u ovaj segment turizma tek ulaze", istaknula je predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Kluba članova „Selo“ Dijana Katica, koja već deset godina organizira najveću i najznačajniju manifestaciju u ruralnom turizmu.

Osječko-baranjska županija posljednjih godina bilježi kontinuirani rast u broju posjetitelja i noćenja i time postaje jedna od najatraktivnijih kontinentalnih destinacija. Kroz projekt HeadOnEast kojim se brandira Županija kao turistička destinacija te istoimenu manifestaciju koja je prošlogodišnjim brojem posjetitelja postala najznačajnija manifestacija na području Osječko-baranjske županije stvaraju se dodatni preduvjeti za još snažniji razvoj turističke ponude. Tome u prilog govori i ovogodišnja prestižna titula svjetske platforme za putovanja Booking.com-a koja je Osječko-baranjsku županiju proglasila najsrdačnijom regijom.

"Srdačnost i gostoljubivost će Osječko-baranjska županija pokazati i na idućoj dodjeli nagrada Suncokret ruralnog turizma koju ćemo krajem ove godine ugostiti u našoj županiji. Bit će to prilika za pokazati sve naše turističke potencijale, prirodne ljepote, rijeke, Kopački rit, dvorce i nepregledne vinograde, kao i bogatu i autohtonu eno i gastro ponudu", rekao je župan Ivan Anušić


Izdvojeno

Reci što misliš!