Vijesti / Regija

dodijeljene nagrade

Najbolje poduzetničke ideje OBŽ: Pametni stol, tragač za mačke, punionica za romobile...

Najbolje poduzetničke ideje OBŽ: Pametni stol, tragač za mačke, punionica za romobile...
OBŽ

Autor najbolje ideje Dražen Raos pojasnio je kako u svojoj stolarskoj tvrtki razvija moderan stol pod radnim nazivom Woodesk

Najbolji prijedlog na natječaju „Najbolja poduzetnička ideja“ Osječko-baranjske županije ove je godine pripremio Dražen Raos, vlasnik obrta za stolarske usluge Wood Company iz Sarvaša. Riječ je o pametnom stolu Woodesk, stolu različitih mogućnosti korištenja, od uobičajenog za objed do korištenje interneta i drugih mogućnosti. Za sada ga želi prirediti i ponuditi za kućnu upotrebu, a ako se pokaže uspješnim projekt planira ponuditi i za ugostiteljske objekte za komunikaciju osoblja i gosti te novu dimenziju odlaska u kafiće/restorane.

Nakon provedenog natječaja stručno povjerenstvo Osječko-baranjske županije odabralo je 12 najboljih prijedloga, a danas je zamjenik župana Mato Lukić uručio nagrade autorima najboljih ideja. Prva nagrada iznosi 15.000,00 kuna, druga 10.000,00 kuna, treća 7.000,00 kuna, a ostalih devet nagrada po 3.000,00 kuna, pa je ukupni nagradni fond iznosio 59.000,00 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz Dražena Raosa, ostali autori najboljih ideja su na Marko Rešetar Rudić iz tvrtke Asempo d.o.o. Osijek za ideju punionice za električne romobile, zatim Sanda Duk Pritišanac iz Belišća za društvenu igru za promicanje poduzetništva Likvidatory, Ilija Ćosić iz Osijeka za inOsijek AR, Danijel Krišto iz Osijeka za Low power data logger, Karlo Filipović iz Bilja za Trening i Ja, Ervin Hoffmann iz Osijeka za napredni tragač za mačke, Marija Požgaj iz Osijeka za Oluju kreativnih ideja, Kornelija Sabolek iz Donjeg Miholjca za interaktivni cvjetni atelje, Dario Kovačević iz Čepina za Achater, Lidija Bilbija iz Osijeka za dnevnog asistenta digitalnog okruženja - Dado te Ana Crnčan iz Marijanaca za ideju Zaboravljenim cestama.

"Gospodarstvo Osječko-baranjske županije zadnjih godina ide uzlaznom putanjom, čime smo jako zadovoljni, a naša županija nastoji s poduzetnicima stvoriti sigurno okruženje za razvoj poduzetništva. Aktivnosti poput natječaja i nagrađivanja najboljih poduzetničkih ideja su jedan od načina kojima želimo poticati rad i razvoj malog i srednjeg poduzetništva, dakle svih koji se time već bave, ali i onih koji tek razmišljaju o ulasku u svijet poduzetništva. Naravno, drago nam je vidjeti da su ljudi s našeg područja inovativni i poduzetni", rekao je Mato Lukić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije.

Čestitao je svim autorima nagrađenih i prijavljenih ideja, a posebno je zahvalio sponzorima koji su, uz Osječko-baranjsku županiju, osigurali novac za nagrade. To su tvrtke Osijek-Koteks d.d. Osijek, Cesting d.o.o. Osijek, Nexe d.d. Našice i Vuka d.d. Osijek te HGK Županijska komora Osijek i Slatinska banka d.d..

Autor najbolje ideje Dražen Raos pojasnio je kako u svojoj stolarskoj tvrtki razvija moderan stol pod radnim nazivom Woodesk. Ideju je dobio za vrijeme rada u inozemstvu, gdje je vidio slične modele, no sada je želi razviti i primijeniti na hrvatskom tržištu. Očekuje uspješan projekt te zahvaljuje Osječko-baranjskoj županiji na potpori.


Izdvojeno

Reci što misliš!