Vijesti / Regija

državljani srbije

Krenuli iz Norveške za Srbiju s dva Tiguana, na Bajakovu naši carinici 'skontali' prevaru

Krenuli iz Norveške za Srbiju s dva Tiguana, na Bajakovu naši carinici 'skontali' prevaru
PU vukovarsko-srijemska

Nad oba vozača provedeno je kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“

U 22 sata 1. veljače na izlazu iz Republike Hrvatske na graničnom prijelazu Tovarnik kontrolirana su dva automobila marke Volkswagen Tiguan s prenosivim pločicama mađarskih registracijskih oznaka i vozači, 22- i 44-godišnjak, oba državljani Srbije, izvještava PU vukovarsko-srijemska.
 
Tijekom izlazne granične kontrole policijski službenici, u suradnji sa službenicom Frontexa, utvrdili su kako prenosive pločice na oba vozila pripadaju mađarskoj tvrtki koja više ne posluje, radi čega se više ne smiju koristiti u javnom prometu te su trebale biti vraćene nadležnom tijelu Mađarske.
 
Nad oba vozača provedeno je kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“.
 
Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su osumnjičene osobe krajem siječnja 2023. godine na oba vozila, prethodno kupljena u Norveškoj, postavili navedene nepripadajuće registracijske pločice kako bi ih prevezli iz Norveške u Srbiju, u čemu su ih spriječili hrvatski policijski službenici.
 
Prenosive registracijske pločice i prometne dozvole privremeno su oduzete, a protiv obojice osumnjičenika je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena odgovarajuća prijava, zaključuje policija izvješće.


Izdvojeno

Reci što misliš!