Vijesti / Regija

olujno nevrijeme

Županijski centar 112 jučer zaprimio preko 500 poziva, vatrogasci imali 60-ak intervencija

Županijski centar 112 jučer zaprimio preko 500 poziva, vatrogasci imali 60-ak intervencija
Dubravka Petrić/PIXSELL

Nije zaprimljena ni jedna dojava da je netko ozlijeđen i/ili zatražio pomoć HMP OBŽ uslijed posljedica nevremena

Županijski centar 112 Osijek zaprimio je tijekom jučerašnjeg dana preko  500 poziva, a od toga više od 200 događaja koja su bila vezana za posljedice jakog vjetra koji je na mahove iznosio 90 km/h i više.

Uzbunjene su sve žurne službe zbog saniranja posljedica olujnog nevremena koje su u promptnom vremenu izlazile sanirati kvarove.

Olujni vjetar prouzročio znatnu materijalnu štetu u Osijeku
rtl danas Vulin s evakuirane osječke tržnice: ''U nedjelju dostupan samo zatvoreni dio. Šteta će biti nadoknađena iz osiguranja"

Pozivi su  se odnosili na  padove stabala na prometnice, pješačke staze, osobna vozila, električnu i telefonsku infrastrukturu, urušavanje zidova kuća, oštećenja krovišta, reklamnih panela te nestanka el. energije na cijelom području OBŽ.

Nije zaprimljena ni jedna dojava da je netko ozlijeđen i/ili zatražio pomoć HMP OBŽ uslijed posljedica nevremena.

Bez el. energije uslijed jakog vjetra i srušenih stabala na elektro infrastrukturu su ostala naselja: Razbojište, Podgorje Bračevačko, Bijela Loza, Ostrošinci, Borovik, Podgorač, Satnica Đakovačka, Gorjani, Gazije, Valenovac, Gornja i Donja Motičina, Seona, dio Grada B.Manastira i Osijeka, Trnava, Perkovci, Dragotin, Lapovci, Hrkanovci, Svetoblažje, Uglješ,  Novi Čeminac, Darda, Mece Švajcarnica, Čeminac, Bilje, Lug, Zmajevac, Kneževi Vinogradi, Rakitovica, Krunoslavlje, Beničanci, Magadenovac, dio Grada D.Miholjca, Malinovac, Golinci, Kućanci, Tikveš i Podunavlje.

na cesti kula - kutjevo Snaga vjetra: Pogledajte kako vjetar prevrće kamion u Slavoniji

Što se tiče trenutnih kvarova u pojedinim mjestima na području Osječko-Baranjske županije njih nema, međutim ima dosta kvarova na niskonaponskoj mreži po cijeloj županiji, djelatnici HEP-a dio su otklonili, a dio će se morati ostaviti za nedjelju 05.02.2023.

video Pogledajte kako vjetar otkida krov osječke glavne tržnice

Vatrogasci s područja Osječko-baranjske županije tijekom 04.veljače imali oko 60-ak tehničkih intervencija koja su provedena kroz sustav „Upravljanja vatrogasnim intervencijama- UVI“.

Olujni vjetar prouzročio znatnu materijalnu štetu u Osijeku Fotogalerija

Navedeno se uglavnom odnosilo na uklanjanje zapreka u cestovnom prometu, srušena stabla, sanacija dijela pojedinih krovišta, uklanjanje zapreka koja su se oslonila na vozila, kuće i zgrade, te elektro i telekomunikacijsku infrastrukturu.


Izdvojeno

Reci što misliš!