Vijesti / Regija

od studenog 2021. do siječnja 2023.

21-godišnjaku iz Vukovara istražni zatvor zbog nasilja u obitelji

21-godišnjaku iz Vukovara istražni zatvor zbog nasilja u obitelji
Ilustracija (Dubravka Petrić/PIXSELL)

Ispitan osumnjičeni 21-godišnjak i određen istražni zatvor

U Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru je 29. siječnja 2023., povodom kaznene prijave Policijske uprave vukovarsko-srijemske, provedena dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (2001.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela nasilja u obitelji i tjelesne ozljede prema Kaznenom zakonu.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 21-godišnjak od prosinca 2021. godine do studenog 2022. godine, u mjestima na području Vukovarsko-srijemske županije, u cilju zastrašivanja i dovođenja u ponižavajući položaj izvanbračne supruge teško kršio odredbe Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Osnovano se sumnja i da je 27. siječnja 2023., u cilju tjelesnog ozljeđivanja oštećenice, tijekom verbalnog sukoba nanio joj tjelesne ozljede. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja osumnjičenika, predložilo sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na žrtvu i svjedoka (čl. 123. st. 1. t. 2. Zakona o kaznenom postupku) te postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kaznena djela (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage je prihvatio navedeni prijedlog i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor", navodi DORH.


Izdvojeno

Reci što misliš!