Vijesti / Regija

pad mig-a kod slatine

Jedan pilot pronađen, za drugim pokrenuta velika potraga

Jedan pilot pronađen, za drugim pokrenuta velika potraga
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Na mjesto događaja krenuli su ministar obrane Mario Banožić, načelnik Glavnog stožera Robert Hranj te zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, brigadni general Michael Križanec

NOVO: Nakon skoro dva sata pronađen je i drugi pilot koji se katapultirao iz MiG-a. Kako doznaje Jutarnji list, ozlijeđene su mu obje noge.

Avion MIG-21 tijekom planske obučne aktivnosti srušio se danas oko 14 sati na nenaseljenom šumovitom području kod Slatine u Virovitičko-podravskoj županiji, izvijestio je MORH. Kako doznaje Index, MiG se srušio negdje kod Voćina, između Daruvara i Slatine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hrvatska gorska služba spašavanja objavila je da u potrazi za pilotima srušenog zrakoplova u Virovitičko-podravskoj županiji, sudjeluju stanice Požega, Bjelovar i Orahovica dok su u dolasku stanice Zagreb, Zlatar Bistrica, Varaždin, Čakovec, Novska, Slavonski Brod, Vinkovci i Osijek.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, avion je pao jer mu je otkazao motor, oba pilota su se katapultirala, a jedan od njih javio se putem radio veze nakon katapultiranja. Za drugim se traga.

Na mjesto događaja krenuli su ministar obrane Mario Banožić, načelnik Glavnog stožera Robert Hranj te zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, brigadni general Michael Križanec.

Pad MiG-a 21 kod Slatine za Index je prokomentirao umirovljeni vojni pilot Ivan Selak rekavši da i on ima informacije da su se oba pilota katapulitrala prije pada aviona.

“Pretpostavljam da se dogodio neki tehnički problem, ali svašta je moguće. Primjerice, da ptica uleti u motor. Prema onome što ja znam je da su oba pilota iskočila. Što se tiče aviona, nije bitno jesu li novi ili stari. Ne postoje stari ili novi avioni, već ispravni ili neispravni. Nema šanse da je netko odobrio let na neispravnom avionu. Događaju se i padovi F-35 aviona, najnovijih modela”, kazao je Selak za Index.

Umirovljeni pilot Ivica Ivandić kazao je, pak, za 24 sata kako postoji mogućnost da piloti nisu pali daeko jedan od drugoga.

''Dobro znam taj kraj, mjesto iskoka je vrlo šumovit predio. Postoji mogućnost da piloti nisu pali daleko jedan od drugoga, ali zbog konfiguracije terena nisu uspjeli uspostaviti vezu jedan s drugim'', kazao je.


Izdvojeno

Reci što misliš!