Vijesti / Regija

uvjetna kazna

Slavonac šamarao ženu, udario joj glavom o stup. Tukao i djecu i neće u zatvor

Slavonac šamarao ženu, udario joj glavom o stup. Tukao i djecu i neće u zatvor
Pixabay

Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od godine dana, no u zatvor neće ako u roku od četiri godine ne počini novo kazneno djelo

29-godišnjiSlavonac osuđen je na uvjetnu kaznu zbog nasilja u obitelji. Sud ga je nepravomoćno proglasio krivim jer je tijekom 2019., do 25. srpnja, u malom mjestu u Slavoniji, s namjerom da izazive strah i povredu dostojanstva svoje izvanbračne supruge, kao otac petero maloljetne djece, iako svjestan da time narušava uredan psihofizički razvoj djece, suprugu učestalo vrijeđao.

Nije joj dopuštao da govori, čupao ju je i šamarao, donosi Glas Slavonije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dana 24. srpnja 2019. godine zbog svađe oko nedostatka novca i hrane počeo ju je vrijeđati, dva puta ju je ošamario. Žena je pobjegla iz kuće, no sustigao ju je, ponovno ošamario i rekao joj da se mora vratiti kući. Sljedećeg dana, nakon što mu je supruga počela prigovarati zbog nedostatka novca i hrane jer su djeca gladna, 29-godišnjak ju je vrijeđao i govorio joj da je kurva, da je spavala s drugim ljudima i da će joj djecu poslati u dom, nakon čega ju je tri puta ošamario i snažno povukao rukama, a kako se ona opirala, povukao ju je za kosu i udario njezinom glavom dva puta o drveni stup nadstrešnice, pri čemu joj je govorio da će ju ubiti. Sve se odvijalo pred djecom, koja su plakala, a supruga se uplašila za vlastiti život. Djecu je udarao po glavi i stražnjici, čime je ugrozio njihovo dostojanstvo i redoviti psihofizički razvoj.

Osim toga, zlostavljao je i djecu, čime je počinio pet kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece, i to - djelo nasilje u obitelji i četiri kaznena djela povrede djetetovih prava.

Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od godine dana, no u zatvor neće ako u roku od četiri godine ne počini novo kazneno djelo. Također, izvanbračnoj supruzi ne smije prići bliže od 500 metara niti ju uznemiravati iduće dvije godine.


Izdvojeno

Reci što misliš!