Vijesti / Regija

hladno oružje

Mladiću kazna zbog suzavca u automobilu

Mladiću kazna zbog suzavca u automobilu
Ivica Galović/PIXSELL

Na sudu je priznao da je počinio prekršaj i tražio manju kaznu

28-godišnji Brođanin kažnjen je s 1000 kuna jer je u automobilu imao sprej suzavac, javlja Glas Slavonije. Mladić se  9. kolovoza dovezao  na granični prijelaz Slavonski Šamac i nije prijavio sprej s nadražujućom tvari proizvođača DEFENOL CS, obujma 50 mililitara. Kažnjen je zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Policijska uprava donijela je prekršajni nalog protiv 28-godišnjaka prema kojem je trebao platiti 5000 kuna kazne, no Brođanin je uložio prigovor, pa je prekršajni nalog stavljen izvan snage. Na sudu  je priznao da je počinio prekršaj i tražio manju kaznu što mu je sud na posljetku i učinio uzimajuću u obzir dosadašnju prekršajnu nekažnjavanost za istovjetan prekršaj, odsutnost težih štetnih posljedica djela i iskreno priznanje okrivljenika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako prenosi Glas Slavonije hrvatski državljani i državljani trećih zemalja prilikom prelaska državne granice dužni su oružje i pripadajuće streljivo prijaviti graničnoj policiji, a ako to ne učine, predviđena je kazna od 5000 do 40.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana.


Izdvojeno

Reci što misliš!