Vijesti / Regija

PU BRODSKO-POSAVSKA

Policija spašavala migrante iz Burundije i Afganistana, u Hrvatsku ušli čamcima i plivajući preko Save

Policija spašavala migrante iz Burundije i Afganistana, u Hrvatsku ušli čamcima i plivajući preko Save
Patrik Maček/PIXSELL

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske uvijek su na usluzi i pomoći svojim građanima, pa tako i stranim državljanima

17. studenoga oko 10 sati, policijski službenici Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice, na području Policijske uprave brodsko-posavske, u blizini državne granice između naselja Doline i Sičice, uočili su skupinu osoba.

Utvrđeno je da se radi o 17 osoba (6 žena, 10 muškaraca i dijete u dobi od 12 godina), državljana Republike Burundi, koji su nezakonito čamcem prešli državnu granicu.
 
Policajci su uočili da djetetu nije dobro te su odmah pozvali hitnu pomoć koja je po dolasku preuzela dijete s majkom i odvezla ih u bolnicu u Novoj Gradiški. Nakon liječničke obrade dijete je otpušteno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dva dana ranije, 15. studenoga oko 8 sati, u blizini Save kod mjesta Pivare, granični policajci uočili su tri osobe. Utvrdili su da se radi o trojici državljana Afganistana koji su najvjerojatnije plivajući preko rijeke Save nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Budući da su trojica Afganistanaca bili bez jakni te bez cipela i čarapa, policajci su im odmah pomogli i utoplili ih, nakon čega su kontaktirali Hrvatski crveni križ, te za iste pribavili odgovarajuću odjeću i obuću. Prema stranim državljanima proveden je postupak sukladno odredbama Zakona o strancima.

"Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske uvijek su na usluzi i pomoći svojim građanima, pa tako i stranim državljanima", poručuju iz policije.
 


Izdvojeno

Reci što misliš!