Vijesti / Regija

određen im istražni zatvor

Trojica Rumunja prevozili migrante za 200 eura

Trojica Rumunja prevozili migrante za 200 eura
Marko Mrkonjic/PIXSELL

Osumnjičenici nisu uspjeli u svojoj namjeri budući da su policijski službenici zaustavili prvoosumnjičenika i drugoosumnjičenika u prijevozu migranata, dok su trećeosumnjičenika pronašli u Tovarniku


Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru je 12. studenog 2022., povodom kaznene prijave Policijske uprave vukovarsko-srijemske, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv trojice rumunjskih državljana (2002., 2001. i 1971.) zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda - protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, izvještava vukovarski DORH.

Postoji osnovana sumnja da su trojica osumnjičenika u jutarnjim satima 10. studenog 2022., zajedno i po prethodnom dogovoru, postupili u cilju da se okoriste i omoguće nezakoniti ulazak i kretanje u Republici Hrvatskoj državljanima Afganistana, koji su prethodno na nezakonit način ušli iz Republike Srbije u Republiku Hrvatsku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osnovano se sumnja da su navedeno učinili nakon što su s navedenim ilegalnim migrantima, ranije u Republici Srbiji, dogovorili prijevoz u unutrašnjost Republike Hrvatske za novčani iznos od 200 eura.

Prvoosumnjičenik se, osnovano se sumnja, osobnim automobilom dovezao do nadzorne točke "Ilinci" u blizini mjesta Tovarnik gdje ga je, sukladno prethodnom dogovoru, čekao drugoosumnjičenik te su primili ilegalne migrante u osobni automobil dok je trećeosumnjičenik, u centru mjesta Tovarnik, gdje ga je prethodno dovezao drugoosumnjičenik, pratio kretanje policijskih ophodnji i o tome obavještavao dvojicu osumnjičenika. 

Osumnjičenici nisu uspjeli u svojoj namjeri budući da su policijski službenici zaustavili prvoosumnjičenika i drugoosumnjičenika u prijevozu migranata, dok su trećeosumnjičenika pronašli u Tovarniku.

Državno odvjetništvo je, nakon provedenih dokaznih radnji prvog ispitivanja osumnjičenika, predložilo sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će pobjeći. Sudac istrage je prihvatio navedeni prijedlog i osumnjičenicima odredio istražni zatvor, stoji u izvješću.


Izdvojeno

Reci što misliš!