Vijesti / Regija

obiteljsko nasilje

40-godišnjaku istražni zatvor zbog nasilničkog ponašanja prema supruzi i djeci

40-godišnjaku istražni zatvor zbog nasilničkog ponašanja prema supruzi i djeci
Davor Javorović/PIXSELL

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 40-godišnjak u obiteljskoj kući u jednom mjestu na području Vukovarsko-srijemske županije kršio odredbe Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji na štetu supruge i zajedničke djece

U Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru je 12. studenog 2022., povodom kaznene prijave Policijske uprave vukovarsko-srijemske, provedena dokazna radnja prvog ispitivanja osumnjičenog hrvatskog državljanina (1982.) zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela prijetnje, kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece nasiljem u obitelji i četiri kaznena djela povrede djetetovih prava, izvještava vukovarski DORH.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 40-godišnjak počinio navedena kaznena djela od svibnja 2022. godine do 8. studenog 2022., u obiteljskoj kući u jednom mjestu na području Vukovarsko-srijemske županije, odnosno da je teško kršio odredbe Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji na štetu supruge i zajedničke djece.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru je, nakon provedenog ispitivanja, predložilo sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i opasnosti da će boravkom na slobodi ponoviti ista, odnosno počiniti teža kaznena djela.

Sudac istrage je prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredio istražni zatvor, zaključuje se u izvješću objavljenim na stranicama ŽDO Vukovar.


Izdvojeno

Reci što misliš!