Vijesti / Regija

30-ak uhićenih

Sjećate se banana s kokainom? Čini se da su one dovele do današnje velike akcije osječke policije

Sjećate se banana s kokainom? Čini se da su one dovele do današnje velike akcije osječke policije
Davor Javorović/PIXSELL

Akcija je provedena i u suradnji s osječkim Županijskim sudom koji je izdao brojne naloge za pretragu domova i drugih prostorija osumnjičenih osoba, koje su u tijeku na više lokacija u Hrvatskoj

Akcija osječko-baranjske policije i Uskoka u kojoj je uhićeno najmanje tridesetak osumnjičenih, obuhvatila je tri organizirane skupine koje su se bavile preprodajom droga i duhana, doznaje se neslužbeno iz izvora bliskih istrazi. Riječ je, kako se neslužbeno doznaje, o skupinama čiji su organizatori bili povezani, a djelovali su na području Hrvatske, ali i inozemstva, prenosi Index.

Akcija je provedena i u suradnji s osječkim Županijskim sudom koji je izdao brojne naloge za pretragu domova i drugih prostorija osumnjičenih osoba, koje su u tijeku na više lokacija u Hrvatskoj, izvijestili su na osječkom sudu. Navode kako još nije poznato za koliko će osumnjičenika Uskok predložiti određivanje istražnog zatvora, što će biti poznato nakon što svi budu ispitani u tužiteljstvu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uskok i osječko-baranjska ranije su potvrdili da su u tijeku uhićenja i pretresi domova i poslovnih prostora osumnjičenih za nedozvoljenu trgovinu i zlouporabu droga. Tzv. hitne dokazne radnje, odnosno pretresi i prikupljanje dokaza, provode se na području Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske i Požeško slavonske županije te Grada Zagreba.

Odnose se na više desetaka osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela nedozvoljene trgovine u sastavu zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja, izvijestio je Uskok.

Privođenja osumnjičenih za zločinačko udruženje u Fotogalerija

Policija dodaje da u realizaciji akcije, koja je rezultat višemjesečnog policijskog rada, sudjeluje oko 150 službenika iz kriminalističke i temeljne policije, kao i iz jedinica specijalne i interventne policije. Uskok je priopćio da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u ovom slučaju.

banane
vinkovci U kutiji s bananama i 30 kilograma kokaina!?

Kako neslužbeno doznaju 24sata, policijska akcija je rezultat istrage nakon što je prije nešto više od tjedan dana u jednom vinkovačkom skladištu voća i povrća pronađena droga. Radi se o kokainu koji je bio u kutijama s bananama.


Izdvojeno

Reci što misliš!