Vijesti / Regija

pitomača

Gospođa (42) vozila bicikl s 3,63 promila alkohola u krvi

Gospođa (42) vozila bicikl s 3,63 promila alkohola u krvi
Grgo Jelavic/PIXSELL

Kazna za vožnju bicikla pod utjecajem alkohola je 500 kuna

Policijski službenici PU virovitičko-podravske  tijekom proteklog tjedna su u nadzoru prometa utvrdili 313 prekršaja, od kojih 39 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 34 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 106 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 11 prekršaja nepropisnog prijevoza djece, 29 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Kako izvještava policija najveća brzina kretanja vozila od 108 km/h, ista za 2 osobna automobila, je utvrđena u petak u 20,23 sata i nedjelju u 15,10 sati na D-34 u Čađavičkom Lugu, odnosno na dionici državne ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,63 g/kg je utvrđena kod vozačice bicikla starosti 42 godine koja je upravljala vozilom u petak u 13 sati u Pitomači.

Iako znatno manja, ali kažnjiva koncentracija alkohola u organizmu od 1,12 g/kg je utvrđena kod maloljetnog vozača bicikla u nedjelju u 2,30 sati u Orahovici, koji je bicikl kojim je upravljao prethodno otuđio, zbog čega je sukladno čl. 137. Prekršajnog zakona zadržan u prostoriji za zadržavanje, zaključuje policija izvješće.


Izdvojeno

Reci što misliš!