Vijesti / Regija

spasili ih mještani i policajci

RTL s unesrećenima kojima se u Savi prevrnuo čamac: ''Sat i pol smo bili u vodi, mislio sam da sam gotov''

RTL s unesrećenima kojima se u Savi prevrnuo čamac: ''Sat i pol smo bili u vodi, mislio sam da sam gotov''
RTL

Prava drama odvijala se na rijeci Savi kod Davora kada se u nevremenu prevrnuo čamac u kojem je bilo četvero ljudi

Ni mirno, ni lijepo nije bilo za stanovnike Orubice u utorak oko 18.30 kada su čuli prva zapomaganja, piše RTL.

"To je čamac s kojim sam izvukao gospodina Đurića na suho. Tu jedno 200-tinjak metara niže", pokazuje Vinko Mirković iz Orubice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U čamcu su bili njegovi, prijatelji, kumovi, susjedi. Spašavanje je trajalo uzduž Save.

"Dvojica su isplivala na bosanskoj strani, a dvojica su se uhvatila za čamac i plivali su nizvodno kilometar gdje sam ih pokupio, a onda je naišao drugi čamac. Slaba vidljivost, samo sam im glave vidio", rekao je Mirković.

"Mi smo bili sat i pol možda dva u vodi, a plivali smo kilometar i pol. Toliko sam se umorio da više nisam mogao, ja njemu kažem ja sam gotov ja ću se udaviti, on kaže ništa ne mrdaj, drži se za čamac, tako sam mogao do Beograda", rekao je unesrećenik, Branko Đurić.

Gospodin Đurić je na Savi od djetinjstva, ali rijeka je i za njega bila nepredvidiva.

"A čujte išli smo malo u obilazak, imamo tamo kućice, išli smo vidjeti jel' voda došla u njih, kad smo išli nazad ili smo udarili u nešto ili…", rekao je.

Kada su se približili kućama čula ih jedna susjeda i odmah su pozvali i policiju, a tada na mjesto nesreće stižu Robert i njegov kolega.

"Bio je vjetar, kiša, baš na tom području, međutim bilo je čak i valova većih", kazao je voditelj ophodnog čamca u GP Stara Gradiška, Robert Pišonić.

No, oni su obučeni za sve vremenske uvjete.

"Ne vidite vi osobu, može biti pod vodom, na sve morate paziti", kazao je Pišonić.

Robert je prošao obuku Američke obalne straže.

Nakon što su dobili dojavu bili su udaljeni sedam kilometara od unesrećenih, a trebalo im je svega pet minuta do mjesta nesreće. Svake godine imaju barem jednu sličnu intervenciju, ali u utorak je bilo jako opasno.

"Oni su maksimalno brzo plovili uzvodno uz Savu koja se diže, bila je velika šansa da i oni lupnu u neki balvan", rekao je načelnik GP Stara Gradiška, Miljenko Kovačević.

Jučer su se sreli i proslavili drugi rođendan.

"Oh, da. Odojak se okrenuo. Ma sve je to normalno, sutra ćemo mi ponovno već sam ja pentu dao popraviti i idemo. To je naš život na vodi", rekao je . Sretno i nemojte ponovno zadati brige susjedima i policajcima.


Izdvojeno

Reci što misliš!