Vijesti / Regija

svečano otvaranje

U promet pušteno 3,2 kilometara nove obilaznice oko Belog Manastira

U promet pušteno 3,2 kilometara nove obilaznice oko Belog Manastira
OBŽ

Obilaznica Beli Manastir je vrijedna oko 90 milijuna kuna, a izuzetno je bitna za grad jer rasterećuje sav tranzitni promet u tom dijelu Baranje

Na kružnom toku Šumarina na zapadnom ulazu u Beli Manastir danas je  održano svečano otvaranje 3.195 metara duge novoizgrađene obilaznice ovog grada. Izgradnja obilaznice koštala je 106,8 milijuna kuna te još 4,38 milijuna kuna za nadzor. Radove je izvela tvrtka Gravia d.o.o. iz Osijeka u trajanju od 21 mjeseca. Službenom puštanju u promet obilaznice nazočili su potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, gradonačelnik Grada Belog Manastira Tomislav Rob i drugi uzvanici.

"Ova obilaznica je investicija i projekt Hrvatskih cesta, a nalazi se u neposrednoj blizini jedne od najvećih investicija u cestovnom prometu trenutno, Koridora Vc. Obilaznica Beli Manastir je vrijedna oko 90 milijuna kuna, a izuzetno je bitna za grad jer rasterećuje sav tranzitni promet u ovom dijelu Baranje. Inače, ovo je samo jedna od investicija u Osječko-baranjskoj županiji, s kojom izvrsno surađujemo, pa smo tako prije gotovo dvije godine izgradili obilaznicu oko Petrijevaca, a neprestano radimo i na obnovi državnih cesta, primjerice dionice Nemetin-Aljmaš u vrijednosti oko 70 milijuna kuna i državne ceste u Normancima, za čiju je izgradnju izdvojeno 90 milijuna kuna. To su veliki zahvati na obnovi državnih cesta, zbog čega se zahvaljujem Upravi Hrvatskih cesta, ali i Osječko-baranjskoj županiji na inicijativi i spremnim projektima", kazao je potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Župan Ivan Anušić naglasio je kako je izvrsna suradnja Osječko-baranjske županije i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u realizaciji velikih i važnih projekata za županiju.

"Zajednički radimo više velikih projekata, a neki od njih su izgradnja podvožnjaka u Ulici sv. L. B. Mandića u Osijeku, projekt obnove i rekonstrukcije Zračne luke Osijek, izgradnja Luke rasutih tereta, izgradnja Koridora Vc koji je najveći projekt u cestogradnji, obnova ceste od Osijeka do graničnog prijelaza Erdut, sada je otvorena obilaznica Belog Manastira. Suradnja s resornim ministarstvom uvijek je bila izvrsna, na čemu se zahvaljujem ministru Butkoviću jer je pokazao razumijevanje za važne projekte koje smo željeli realizirati", rekao je župan Anušić.

FOTO: OBŽ

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić naglasio je kako je obilaznica Belog Manastira samo jedna od investicija koje Hrvatske ceste provode na području Osječko-baranjske županije, ali i jedna od najvrjednijih.

"Izgradnjom obilaznice oko Belog Manastira završena je izgradnja obilaznica oko svih gradova na području županije, a time se stvaraju preduvjeti za siguran tranzitni promet te daljnju urbanizaciju grada", istaknuo je Škorić.

Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob kazao je kako je obilaznica jedan od najvećih projekata u gradu te se zahvalio resornom ministarstvu, Hrvatskim cestama i Osječko-baranjskoj županiji na uspješnoj realizaciji.

"O ovoj obilaznici razgovara se od 2006. godine, no sve do dolaska ove Vlade i župana Ivana Anušića nije bilo napretka u pokretanju projekta izgradnje. Ovime građani dobivaju brzu cestu koja spaja naselja Grada Belog Manastira, Šumarinu, Šećeranu i Branjin Vrh, čime se stvaraju preduvjeti za još brži razvoj grada", zaključio je Rob.


Izdvojeno

Reci što misliš!