Vijesti / Regija

prevrtanje čamca

Drama na Savi: Građani i policajci spasili četiri osobe iz nabujale rijeke

Drama na Savi: Građani i policajci spasili četiri osobe iz nabujale rijeke
PU brodsko-posavska

Na rijeci Savi kod Orubice, došlo je do udara plutajućeg debla u drveni čamac koji se prevrnuo, te su četiri muške osobe koje su se nalazile u čamcu (u dobi od 28, 59, 62 i 73 s područja Općine Davor), završile u hladnoj vodi

Policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška, koji su koristeći službeno plovilo na rijeci Savi obavljali zadaće na zaštiti državne granice, odmah po dojavi (20. rujna, oko 18.35 sati) o nemilom događaju prevrtanja čamca sa osobama u rijeku Savu, žurno su se uputili na mjesto događaja s ciljem spašavanja osoba, započinje izvješće PU brodsko-posavska.

Naime, na rijeci Savi kod Orubice, došlo je do udara plutajućeg debla u drveni čamac koji se prevrnuo, te su četiri muške osobe koje su se nalazile u čamcu (u dobi od 28, 59, 62 i 73 s područja Općine Davor), završile u hladnoj vodi.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Desetak minuta nakon dojave, policajci su već bili na mjestu događaja sa službenim plovilom i uočili dvije osobe (u dobi od 28 i 62) koje je nabujala rijeka Sava nosila nizvodno. Policajci su im odmah priskočili u pomoć i izvukli ih iz mutne rijeke na službeno plovilo te odvezli na sigurno.

Drugim dvjema osobama u dobi od 59 i 73 pomogli su mještani te ih također izvukli na sigurno iz rijeke Save.

Ovim solidarnim činom spašavanja osoba i građani i policija su pokazali snagu ljudske humanosti, zaključuje brodsko-posavska policija izvješće.


Izdvojeno

Reci što misliš!