Vijesti / Regija

uspješna potraga

Zahvaljujući psu Maxu HGSS sinoć na području Miholjca brzo pronašao nestalu osobu

Zahvaljujući psu Maxu HGSS sinoć na području Miholjca brzo pronašao nestalu osobu
HGSS

HGSS Stanica Osijek na sovjim web stranicama izvjestio je o uspješnoj akciji traganja na području Donjeg Miholjca

Na području Donjeg Miholjca nestao je stariji muškarac za kojim je HGSS Stanica Osijek na poziv policije, a putem Centra 112, pokrenula potragu.

Nestanak je prijavljen u večernjim satima, a obzirom da se radilo o starijoj osobi i da su protekle noći bile poprilično hladne određen je najviši stupanj hitnosti potrage.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na područje potrage zaputilo se 11 spašavatelja s potražnim psom i termovizijskom bespilotnom letjelicom.

Odmah po dolasku, u izvrsnoj suradnji sa djelatnicima Policijske postaje Donji Miholjac i djelatnicima Jedinice specijalne i interventne policije, pristupilo se gruboj pretrazi terena, sakupljanju dodatnih informacija i planiranju daljnjeg tijeka potrage. Kao ispomoć u noćnoj potrazi aktiviran je i član Odjela za bespilotne sustave iz HGSS Stanice Požega.

U 21:57 na području starih i zapuštenih ribnjaka potražni pas Max pronalazi nestalu osobu. Osoba se nalazila u nepokretnom i pothlađenom stanju na izrazito nepristupačnom terenu pa se nakon utopljavanja pristupilo transportu UT-nosilima. Osoba je predana djelatnicima HMP-a u 22:21h.

U ovoj potrazi smo se još jednom podsjetili koliko su potražni psi sa svojim vodičima nezamjenjiv resurs u potražnim akcijama i koliko se dugogodišnji rad, ulaganje i odricanje višestruko vraća uspješnim pronalascima i spašenim životima, izvještava HGSS.


Izdvojeno

Reci što misliš!