Vijesti / Regija

velika zapljena

U cisternu sakrio više od 10 tona duhana za pušenje u vodenim lulama

U cisternu sakrio više od 10 tona duhana za pušenje u vodenim lulama
Carinska uprava

Pronađena roba i vozilo su oduzeti

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice u suradnji s policijskim službenicima pregledom teretnog vozila stranih registarskih oznaka pronašli su 10.320 kilograma sakrivenog duhana za pušenje u vodenim lulama, izvještava Carinska uprava. 

13. rujna 2022. carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Vukovar i Slavonski Brod u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije (Mobilnim jedinicama za provedbu nadzora državne granice) provodeći redovnu kontrolu prometa na odmorištu Rastovica na autocesti A3, RTG uređajem i uz asistenciju službenog psa za detekciju duhana, izvršili su kontrolu teretnog vozila srpskih registarskih oznaka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Provedenim radnjama općeg pregleda teretnog vozila utvrđeno je kako postoji osnovana sumnja da se u unutrašnjosti poluprikolice - cisterne nalaze sakrivene veće količine duhanske melase, što je nakon fizičke kontrole i potvrđeno te je pronađeno skriveno ukupno 1720 kartonskih kutija u kojima se nalazilo 10.320,00 kg duhana za pušenje u vodenim lulama.

Protiv vozača teretnog vozila, državljanina Republike Srbije podnesena je kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu, dok će nadležnom Područnom carinskom uredu Osijek biti podnesen zahtjev za naknadnu naplatu trošarine za navedenu robu u ukupnom iznosu od 8.875.200,00 kn.

Pronađena roba i vozilo su oduzeti, zaključuje izvješće Carina.


Izdvojeno

Reci što misliš!