Vijesti / Regija

bravo!

Dinka iz Opatovca pomogla biciklistima: "Bili su blijedi kao krpe, a domaća juha skoro ih je rasplakala"

Dinka iz Opatovca pomogla biciklistima:
Facebook

Pokazati ljudskost u današnjem svijetu nije uobičajeno pa je svaki ovakav potez za veliku pohvalu

Dinka Juričić iz Šarengrada podijelila je na svom Facebook profilu priču koja joj se dogodila ovih dana. 

Poznato je kako brojni biciklisti svakodnevno prolaze kroz istočnu Hrvatsku na svojim putovanjima Europom, a ona je ispričala kako je pomogla nekolicini od njih tijekom iznimno lošeg vremena koje je zahvatilo ovaj dio Hrvatske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Sinoć, kad je najgore pljuštalo i grmjelo, na kapiji nam je pozvonilo dvoje biciklista. Cura i dečko, blijedi kao krpe, mokri do kože, pothlađeni, jedva punoljetni. Pitaju smiju li bicikle sa stvarima spremiti pod nadstrešnicu, a u čardaku, na suhom, razapeti šator.
Ne smiju. Ni govora! Smjestili smo bicikle u kuću, a njih sam poslala da se istuširaju u vrućoj vodi i obuku suhu odjeću. Za to vrijeme sam im ugrijala ručak pripremljen za kajakaše (oni na kraju nisu ni stigli: u Opatovcu - na pola puta od Vukovara do Šarengrada - zbog nevremena su morali odustati). Ta su se jadna djeca skoro rasplakala od sreće dok su jela vrelu domaću pileću juhicu s griz knedlama... i palačinke na kraju...", napisala je Dinka.

Nadodala je kako biciklisti putuju od Njemačke do Istanbula, a na tom su putu protekle noći prvi put spavali u krevetu.

"Presretna sam kad mogu pomoći nomadima. Uvijek kad učinim nešto za njih, zahvalno pomislim da će tako isto, negdje daleko u svijetu, neka druga mama pomoći i mojoj djeci", zaključila je ovu toplu ljudsku priču.

 


 


Izdvojeno

Reci što misliš!