Vijesti / Regija

pune ruke posla za vatrogasce

Nevrijeme pogodilo i Slavoniju: U Bizovcu vjetar rušio krovove i lomio grane

Nevrijeme pogodilo i Slavoniju: U Bizovcu vjetar rušio krovove i lomio grane
DVD Bizovac

Prema onome što su objavili iz mjesnog DVD-a, u Bizovcu je bilo više oštećenih kuća i gospodarskih objekata

Uz Čazmu i Bjelovarsko-bilogorsku županiju, Zagreb i Koprivničko-križevačku županiju, nevrijeme praćeno kišom i vjetrom jučer u popodnevnim je satima zahvatilo i Osječko-baranjsku te Virovitičko-podravsku županiju.

„Nevrijeme praćeno kišom i vjetrom u popodnevnim satima zahvatilo je i područje Našica, Valpova, Josipovca i Osijeka. Županijski centar 112 Osijek zaprimio je više dojava koje su se prvenstveno odnosile na pad drveća na prometnice, a jedna dojava je bila o oštećenim krovovima kuća u Bizovcu”, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a RH. Zbog nevremena je u Bizovcu i Samatovcima nestalo struje, prenosi Radio Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema onome što su objavili iz mjesnog DVD-a, u Bizovcu je ipak bilo više oštećenih kuća i gospodarskih objekata: „Danas popodne oko 16h naselja općine Bizovac pogodilo je snažno nevrijeme. Uslijed snažnog vjetra i kiše primamo dojavu centra 112 o više oštećenih krovova i palog drveća. U 17.33 izlazimo na intervenciju sa 3 vozila i 20 vatrogasaca te uz pomoć općine, mještana i lokalnih poduzetnika i gospodarstvenika krećemo u žurnu sanaciju oštećenih objekata. Kako vrijeme odmiče mi imamo sve više intervencija, ali ih uspješno rješavamo. Hvala vam svima koji ste nam pomogli da što prije sanirao oštećenja i omogućimo našim mještanima mirnu noć”, stoji u objavi bizovačkih vatrogasaca koju su popratili fotografijama. 

 

„U Virovitičko-podravskoj županiji nevrijeme je zahvatilo dijelove Slatine i Orahovice, a zaprimljeno je nekoliko dojava o oštećenju krovova kuća i o srušenom drveću. U Slatini je drvo palo na elektrovodove te je došlo do prekida opskrbe električnom energijom. Na terenu su sve žurne službe koje rade na uklanjanju posljedica nevremena”, ističe Ravnateljstvo civilne zaštite.


Izdvojeno

Reci što misliš!