Vijesti / Regija

svečana prisega

U Požegi prisegnuo 35. naraštaj dragovoljnih ročnika, njih opet manje od 100

U Požegi prisegnuo 35. naraštaj dragovoljnih ročnika, njih opet manje od 100
Ivica Galović/PIXSELL

"Od danas i vi pridonosite snazi jedine i vječne domovine Hrvatske!”, rekao je ministar Banožić

U vojarni “123. brigade HV-a” u Požegi u srijedu 14. rujna 2022. godine prisegnuo je 35. naraštaj ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju. Na jučerašnjoj prisezi svečanu prisegu dalo je 96 ročnica i ročnika, javlja MORH.

Ministar obrane Mario Banožić ročnicima je uputio čestitku:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

“Ponosan sam na hrvatsku mladost koja je danas simbolično započela svoj vojnički put u Hrvatskoj vojsci u vojarni 123. brigade HV u Požegi.

Vjerujem kako će uz pomoć iskusnih instruktora Središta za obuku pješaštva i oklopništva u Požegi dobiti potvrdu da je njihov odabir ispravna, domoljubna odluka i da prihvaćaju časni poziv hrvatske vojnikinje i vojnika!

Poštovane ročnice i ročnici, hvala vam što ste prihvatili izazov, što ste stupili u redove pobjednika – one koji s ponosom čuvaju vrijednosti Domovinskog rata, na kojima počiva hrvatska sloboda!

Prisega obvezuje, ali uvjeren sam kako ste, pristupanjem u redove Hrvatske vojske pokazali i odlučnost i fokusiranost na izgradnju sebe kao ponosne pripadnice i pripadnika Oružanih snaga!

Od danas i vi pridonosite snazi jedine i vječne domovine Hrvatske!”, rekao je Banožić.

FOTO: Ivica Galović/PIXSELL

Na 34. prisezi iz travnja bilo je 73 ročnika, a na 33. koja je bila 18. veljače (osam dana prije početka ruske invazije na Ukrajinu) njih 161. 

Na 32., zadnjoj prisezi iz prošle godine, državi je priseglo 234 ročnika.


Izdvojeno

Reci što misliš!