Vijesti / Regija

63-godišnji recidivist

Policija u Đakovu uhitila vozača na trgu ispred katedrale, oduzeli mu auto i prijeti mu drakonska kazna

Policija u Đakovu uhitila vozača na trgu ispred katedrale, oduzeli mu auto i prijeti mu drakonska kazna
Dubravka Petric/PIXSELL

Vozač je upravljao za vrijeme dok mu je poništena vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 prekršajnih bodova i nije se zaustavio na znak policijskog službenika, a bio je i pod utjecajem alkohola

Jučer, 13. rujna na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana su tri vozača osobnog automobila i dva vozača bicikla koji su bili pod utjecajem alkohola.

U 15,15 sati u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 63-godišnjak iz Satnice Đakovačke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vozač je upravljao za vrijeme dok mu je poništena vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 prekršajnih bodova i nije se zaustavio na znak policijskog službenika.

Nadalje tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas, a napokon je zaustavljen je u Đakovu na Strossmayerovom trgu gdje se kretao po pješačkoj zoni. Vozaču, kojemu je naknadno evidentirana koncentracija od 1,14 promila alkohola u krvi, oduzeto je vozilo do donošenja odluke o prekršaju.

63-godišnjak je zbog počinjenih prekršaja uhićen.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 43.500,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 7 prekršajnih bodova, zaključuje policija izvješće.


Izdvojeno

Reci što misliš!