Vijesti / Regija

tragedija

Među poginulima u željezničkoj nesreći kod Novske je i jedno dijete

Među poginulima u željezničkoj nesreći kod Novske je i jedno dijete
Davor Javorovic/PIXSELL

Glasnogovornik sisačko-moslavačke policije Darko Kačmarčik potvrdio je Hini da je među stradalima u željezničkoj nesreći kod Novske bilo i osam stranih državljana te da se ostali detalji utvrđuju

Inspektor Agencije za istraživanje nesreća Tomislav Antun Biber na mjestu strašne željezničke nesreće kraj Novske u kojoj je poginulo troje ljudi.

Za N1 je rekao je da je među poginulima dvoje zaposlenika HŽ Putničkog prijevoza koja su bila na dužnosti, te jedno maloljetno dijete.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Prilikom obilaska mjesta nesreće vidimo da je iz smjera kretanja putničkog vlaka bila signalizacija stop", rekao je Biber.

Strojovođa teretnog vlaka javio dispečeru o kvaru.

"Treba se pristupiti micanju opreme, vagona, gdje će se utvrditi u kojem su položaju bili pojedini uređaji. Pristupit će se i uzimanju zapisa iz teretnog vlaka. Plan je da se sljedećih tjedan do dva očitaju svi zapisi i krene u analizu i onda ćemo moći reci točniju informaciju uzroka ove ozbiljne nesreće", kazao je.

Kaže i da je strojovođa teretnog vlaka javio dispečeru o kvaru. "U tijeku je bila komunikacija strojovođe teretnog vlaka s dispečerima i oni su, baš kad je došlo do naleta, išli komunicirati prema dispečerima HŽ Infrastrukture", rekao je Biber.

Teška željeznička nesreća s poginulim osobama Fotogalerija

Glasnogovornik sisačko-moslavačke policije Darko Kačmarčik potvrdio je Hini da je među stradalima u željezničkoj nesreći kod Novske bilo osam stranih državljana te da se ostali detalji utvrđuju.

Komentirajući pisanje medija, on je kazao da se radi o osam osoba afroazijskog podrijetla i dodao da ne može reći jesu li oni bili u teretnom ili putničkom vlaku, kao ni čiji su državljani. S njima se obavlja razgovor, a državno odvjetništvo radi očevid nesreće, tako da ćemo više podataka moći dati kasnije, kazao je Kačmarčik. Za sada nije poznato koliko je bilo migranata u vlaku.

Inače, iz bolnice u Pakracu jutros je otpušten lakše ozlijeđeni muškarac, dok je u bolnicu u Novoj Gradiški primljeno sedam ozlijeđenih. Dvije su osobe teže ozlijeđene, ali su stabilno i van opasnosti po život, potvrdio je voditelj Odjela opće kirurgije u Općoj bolnici Nova Gradiška dr. Vedran Gajski. Tamo je primljena peteročlana obitelj iz Irana i to baka, djed, sin, snaha i dječak star između 6 i 7 godina. Teže ozlijeđen je i učitelj iz Novske s ozljedom prsnog koša. Drugi hrvatski državljanin, hospitaliziran u toj bolnici, ima lakše ozljede.

Željeznička nesreća kod Novske Fotogalerija

Kako javlja Hina, u pomaganju unesrećenima u sinoćnjem stravičnom sudaru vlakova kod Novske sudjelovali su i timovi Crvenoga križa, koji su na mjesto nesreće stigli svega nekoliko minuta nakon dojave, priopćeno je u subotu iz Hrvatskog crvenog križa. Timovi Crvenoga križa s područja Novske i Nove Gradiške, Slavonskog Broda i Pakraca tijekom noći i jutra obišli su stradale, uključujući i osobe u bolnicama, navodi se u priopćenju.

Svim stradalima iz oba vlaka omogućena je usluga Službe traženja Crvenoga križa kako bi im se omogućio kontakt s obitelji te ispunile druge potrebe. Trenutno je u tijeku procjena potreba, a osobama smještenima u bolnicama Crveni križ dostavit će donje rublje, čarape i sredstva za higijenu.

Za članove obitelji stradalih u nesreći i dalje je otvoren dežurni telefon Crvenoga križa Novska 044 600 572. Tijekom noći zabilježeni su brojni pozivi, ali informacije o stradalima Crveni križ može dati jedino članovima obitelji.

Timovi Crvenoga križa i danas ostaju na terenu, a u stanju pripravnosti su timovi za psihosocijalnu podršku i prevoditelji, koji će se aktivirati ako se pokaže potreba.


Izdvojeno

Reci što misliš!