Vijesti / Regija

Kandidatura u tijeku

OBŽ želi postati Europska regija sporta 2024. godine

OBŽ želi postati Europska regija sporta 2024. godine
OBŽ

Članovi komisije već obilaze županiju i provode evaluaciju

Osječko-baranjska županija je pokrenula kandidaturu za titulu „European Region of Sport 2024“ i ulazak u članstvo europskog udruženja ACES Europe (Europske regije sporta) iz Bruxellesa.

Tim povodom u službeni posjet Osječko-baranjskoj županiji došli su članovi Komisije ACES Europe (The European Platform for Sport Innovation) - predsjednik ACES-a Gian Francesco Lupattelli, glavni tajnik Hugo Alonso, zamjenik predsjednika John Swanson i Andrea Junger Palanska, članica Komisije iz Slovačke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od 6. do 9. rujna članovi Komisije obilaze najznačajnije sportske objekte, terene i događanja na području cijele Osječko-baranjske županije, a danas (8. rujna 2022. godine) u sjedištu Županije u Osijeku na konferenciji za medije o kandidaturi i posjetu govorili su župan Ivan Anušić, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin, tajnica Školskog športskog saveza Osječko-baranjske županije Mirna Rajle Brođanac te naravno članovi Komisije ACES Europe.

"Osječko-baranjska županija godinama je izuzetno dobro organizirana u sportu i uspješna u organiziranju sportskih aktivnosti i događanja, a 5. prosinca saznat ćemo da li smo postali Europska regija sporta, kada će se donijeti odluka u Bruxellesu. Očekujem pozitivan ishod, a potom da će i vidljivost naše županije biti još snažnija kroz titulu Europske regije sporta. Naravno, s našim gradovima i općinama i dalje ćemo unaprjeđivati sportsku infrastrukturu, investirati kako bi kvalitetu infrastrukture i sporta podigli na još višu razinu", rekao je župan Ivan Anušić.

Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin kazao je kako Grad Osijek, čije su objekte članovi Komisije danas obilazili, pruža punu potporu kandidaturi Osječko-baranjske županiju. Ističe da je Grad relativno dobro opremljen komunalnom infrastrukturom, a nedostaje samo zatvoreni olimpijski bazen.

Predsjednik ACES Europe Gian Francesco Lupattelli pohvalio je Osječko-baranjsku županiju, koju članovi Komisije posjećuju po treći put, te - kako je rekao - primijetio je kontinuirani rast i razvoj sportske infrastrukture.

"Članovi naše Komisije su već razgovarali o kandidaturi Osječko-baranjske županije za Europsku regiju sporta, napravljena je i određena dokumentacija, a iako ne postoji apsolutna sigurnost, postoji skoro apsolutna sigurnost da će naš odgovor biti pozitivan. Hrvatska je mala zemlja, ali je sila u sportu, i to ne samo u velikim kao nogomet" rekao je Lupattelli.

Glavni tajnik Hugo Alonso zahvalio je županu i ostalim predstavnicima Županije na gostoprimstvu te pojasnio što konkretno radi Komisija ACES-a.

"Mi radimo evaluaciju gradova i regija na temelju sportske uključenosti u sportske aktivnosti, inkluziju općenito i razvoja infrastrukture, kolike su investicije u sport, kakvi su programi, a zalažemo se da svi, od djece do starijih osoba i osoba s poteškoćama imaju pristup sportu i mogu se njima baviti", rekao je Hugo Alonso te naglasio niz benefita koje donosi titula Europske regije sporta, među kojima je i pristup europskim fondovima.

Zamjenik predsjednika John Swanson iznio je niz lijepih dojmova s obilaska sportskih objekata i događanja u Osijeku, dok je Andrea Junger Palanska, članica Komisije ACES Europe iz Slovačke, pohvalila organizaciju kandidature i odličan rad u sportu na području Osječko-baranjske županije.

Tajnica Školskog športskog saveza Osječko-baranjske županije Mirna Rajle Brođanac, kao jedna od članova radnog tima, govorila je o tijeku priprema dokumentacije za kandidaturu te program obilaska članova Komisije Osječko-baranjskoj županiji.


Izdvojeno

Reci što misliš!