Vijesti / Regija

preminula na licu mjesta

Danas je ubio svoju suprugu u slavonskom gradu, a to mu nažalost nije prvo ubojstvo

Danas je ubio svoju suprugu u slavonskom gradu, a to mu nažalost nije prvo ubojstvo
Damir Spehar/PIXSELL

Strahovito ubojstvo potreslo je pitomo slavonsko mjesto Novsku

Zatvorena trgovina i policijska traka na mjestu na kojem je muškarac ubio svoju suprugu. Za njom je ušao tek što je otvorila butik. Više detalja saznao je RTL.

"Ja sam došla ujutro prije sedam sati. Prva sam došla u biti, onda su poslije kolege došle tamo. Ja sam samo čula vrisak. Vrisak i onda sam izletjela van i vidjela njega gdje izlazi. Nešto je gurao, neki predmet u torbu", ispričala je Verica Fabijanić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odmah je zvala upomoć.

"Ja sam vrištala zovite Hitnu i policiju jer znam da nešto nije dobro sigurno jer on je u takvom stanju kakvom je bio psihičkom. S njom sam svako jutro pila kavu", nastavila je Verica.

ubojstvo očevid policija
imao je zabranu prilaska Stravičan zločin u Slavoniji: Muškarac ubio suprugu u njezinom butiku

Unatoč brzoj intervenciji, nesretna žena preminula je na licu mjesta. Zadobila je, doznajemo, više ubodnih rana.

"Policija je oko osam sati jutros zaprimila dojavu da je u butiku na području grada Novske pronađeno mrtvo žensko tijelo. Po dojavi, ophodnja je izašla na mjesto događaja i utvrdila istinitost dojave te su odmah poduzete mjere traganja za mogućim počiniteljem", potvrdio je Jure Klišanin, načelnik Policijske postaje Novska.

Pronađen je ubrzo u obiteljskoj kući u kojoj si je oduzeo život.

Ipak, neki sumnjaju da je motiv bila - ljubomora.

"On je imao svojih problema otprije. Jel on ljubomoran toliko. Ona je mlađa od njega puno i onda vjerojatno", tvrdi Josip Karamatić iz Novske.

Supružnici su se se, doznajemo, razišli prije dva mjeseca. Ona je živjela u unajmljenom stanu prekoputa butika s njihovom 18-godišnjom kćeri. Supruga ga je za nasilje prijavila prije svega 18 dana.

"Podnesena je kaznena prijava protiv istog zbog kaznenih djela prijetnje, nametljivog ponašanja i tjelesnih ozljeda. Isti je doveden Državnom odvjetništvu koji ga je nakon ispitivanja pustio uz mjeru zabranu približavanja žrtvi na 50 metara", izjavio je Klišanin.

Dobio je tek blažu mjeru opreza iako je 1999. godine završio u zatvoru jer je u tučnjavi ubio muškarca. Odslužio je tri godine i potom bio rehabilitiran.

"Na dan 13. kolovoza osumnjičenik nije imao evidentirano niti jednu kaznenu evidenciju, niti jedan prekršaj, a isto tako niti jedan kazneni postupak pred sudom. Znači, zamjenik koji je postupao u tom konkretnom slučaju on je donio odluku da će ta mjera biti kao takva dovoljna", kazala je zamjenica županijske državne odvjetnice u Sisku Sanja Jagušt.

No, da je odlučio drugačije i odredio mu istražni zatvor - ova se tragedija ne bi dogodila.


Izdvojeno

Reci što misliš!