Vijesti / Regija

optimistične najave iz čepinske uljare

Sljedeći mjesec možemo očekivati niže cijene suncokretovog ulja?

Sljedeći mjesec možemo očekivati niže cijene suncokretovog ulja?
Duško Jaramaz/PIXSELL

"Na samim distributerima i trgovačkim lancima je da to snižavanje cijena prenesu na police i potrošače"

Unatoč suši ove godine očekuje se se odličan prinos suncokreta, pa su i u Tvornici ulja Čepin optimistični oko otkupa ove uljarice, ali i cijene ulja koje su na domaćem tržištu u proteklom razdoblju mnogostruko porasle, piše Glas Slavonije.

"Vraćamo u redovni ciklus žetve i otkupa suncokreta, i ako baziramo cijenu ulja na temelju današnje cijene suncokreta od 4,30 kn/kg, u rujnu možemo očekivati smanjenje cijene ulja. Mi smo već s cijenama za rujan prema našim kupcima izišli, i one su niže nego što su bile do sada, no, naravno, na samim distributerima i trgovačkim lancima je da to snižavanje cijena prenesu na police i potrošače", izjavio je, između ostaloga, Josip Bičvić, član Uprave Tvornice ulja Čepin, na tradicionalnoj manifestaciji Dan polja suncokreta, koja je u utorak u organizaciji Žito grupe i Tvornice ulja Čepin održana na pokusnom polju pokraj Osijeka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Čepinska uljara nedvojbeno je vodeći hrvatski prerađivač zrna uljarica s godišnjim kapacitetom prerade od 150 000 tona i proizvodnjom od 32 milijuna litara rafiniranih ulja godišnje. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u proizvodnji suncokretovog i repičinog ulja te suncokretove i repičine sačme, već 80 godina zauzima vodeću poziciju na domaćem tržištu te kontinuirano unaprjeđuju kvalitetu sirovina, tehnološke postupke i gotove proizvode.


Izdvojeno

Reci što misliš!