Vijesti / Regija

vikend izvješće policije

Tijekom vikenda policija zaustavila 30 pijanih vozača, najviše napuhao 50-godišnjak iz Osijeka

Tijekom vikenda policija zaustavila 30 pijanih vozača, najviše napuhao 50-godišnjak iz Osijeka
Pixabay

Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa policija je evidentirala 21 vozača osobnog automobila, šest biciklista, dva vozača električnog romobila i jednog vozača teretnog automobila koji su upravljali vozilima s nedozvoljenom koncentracijom alkohola u krvi.
 
Osim alkohola policija je evidentirala još 242 prometna prekršaja od čega 116 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 38 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 12 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja pod zabranom, četiri prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom i 70 ostalih prekršaja.
 
U subotu, oko 14,55 sati u nadzoru prometa u Čepinu policajci su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 50-godišnjak iz Osijeka. Evidentirana mu je koncentracija od 2,23 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseca i šest prekršajnih bodova.
 
U petak, 26. kolovoza, oko 01,15 sati u Ulici Martina Divalta u Osijeku u nadzoru prometa policajci su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 21-godišnjak iz Sarvaša. Evidentirana mu je koncentracija od 1,88 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseca i šest prekršajnih bodova.
 
U subotu, oko u 2,20 sati u Đurđenovcu, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 33-godišnjak iz Đurđenovca. Evidentirana mu je koncentracija od 1,64 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseca i šest prekršajnih bodova.
 
Oko 21,55 sati u Valpovu, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 32-godišnji vozač. Evidentirana mu je koncentracija od 2 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.   Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseca i šest prekršajnih bodova.
 
Jučer, oko 2,35 sati u nadzoru prometa u Đakovu policijski službenici zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 23-godišnjak iz Đakova. Evidentirana mu je koncentracija od 1,49 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 15.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseca i četiri prekršajna boda.
 
Oko 03,45 sati policijski službenici su u nadzoru prometa u Bilju zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 21-godišnjak. Evidentirana mu je koncentracija od 1,99 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseca i šest prekršajnih bodova.


Izdvojeno

Reci što misliš!