Vijesti / Regija

nepažnja

Gastarbajter spaljivao otpad u dvorištu kuće u Vukovaru pa zadobio teške ozljede

Gastarbajter spaljivao otpad u dvorištu kuće u Vukovaru pa zadobio teške ozljede
PU vukovarsko-srijemska

Savjesnim ponašanjem izbjegnite požare u kojima može doći do neželjenih posljedica

Proteklog petka oko 12 sati policijski službenici Policijske postaje Vukovar su tijekom redovitih opserviranja područja Vukovara uočili požar u dvorištu obiteljske kuće u ulici Čvorkovac.

Policijski službenici su brzo uočili jednu osobu u opožarenom području dvorišta te su istodobno zatražili intervencije hitne medicinske pomoći te vatrogasaca i pritom nastojali uporabom protupožarnog aparata umanjiti požar kako bi došli do te osobe.

Brzim i učinkovitim djelovanjem pripadnici vatrogasaca i hitne medicinske pomoći su prišli muškarcu te ga sklonili s požarišta i po djelatnicima hitne medicinske pomoći prevezli u Nacionalnu memorijalnu bolnicu u Vukovaru, a kako je teže ozlijeđen, hitno je prevezen i hospitaliziran u KBC Osijek.

Požar je lokaliziran u 13,55 sati, a policijski službenici su u suradnji s protupožarnim inspektorom proveli očevid te utvrdili da je na tom mjestu došlo do požara oko 11,30 sati, gdje je požarom stradali muškarac, 68-godišnji hrvatski državljanin koji boravi u inozemstvu, u dvorištu nedovoljno pažljivo i nesigurno palio građevinski otpad pri čemu se požar nekontrolirano proširio na površinu dvorišta i na pomoćni objekt obiteljske kuće tog dvorišta, a količina dima i topline tog požara ga je svladala te je pao na tlo gdje su mu intervenirajuće službe uspjele prići, pri čemu su poduzeli mjere ukazivanja pomoći.

Očevidno izvješće sadrži činjenicu da je požar izazvan nekontroliranim spaljivanjem kruto gorivog materijala, a uzrok požara je toplinska energija otvorenog plamena nepoznatog zapaljivog sredstva.

O ovom događaju će biti dostavljeno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

"S ciljem prevencije požara na otvorenom, upozoravamo građane koji spaljuju korov, suho raslinje, granje i slično, da svako nekontrolirano loženje vatre na otvorenom prostoru može prouzročiti požar. Prilikom spaljivanja često dolazi do požara velikih brzina koji oslobađaju veliku količinu topline uz visoku temperaturu te ugrožavaju imovinu i ljudske živote. U slučaju provođenja spaljivanja apeliramo i pozivamo sve građane da obrate posebnu pozornost pri nadziranju vatre i rukovanju lako zapaljivim predmetima i tvarima," upozoravaju iz policije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!