Vijesti / Regija

ugriz riđovke

Dječaka (7) u Vukovaru ugrizla zmija otrovnica, otac brzo reagirao

Dječaka (7) u Vukovaru ugrizla zmija otrovnica, otac brzo reagirao
Pixabay

Otac mu je, kaže, na osnovu svog iskustva iz vojske brzo prepoznao o čemu je riječ i odmah je reagirao. Na kraju mališan nije trebao protuotrov

Dok je Dragan Stefanović iz Vukovara u subotu malo prijepodne sa svojih troje djece obilazio Memorijalni centar u Vukovaru, njegovog sedmogodišnjeg sina ugrizla je zmija otrovnica (riđovka), donosi Večernji list.

"Šetali smo okolo, obilazili i razgledali prostor oko oklopnih vozila, protuzračnog topa i drugih eksponata. Djeca su šetala okolo, a ja sam ih nadzirao. U jednom trenutku sin je došao do mene i rekao mi kako ga je za desnu potkoljenicu ugrizla buba", kazao je Stefanović:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"S obzirom na iskustvo iz vojske, čim sam vidio o čemu se radi, znao sam da je riječ o ugrizu zmije otrovnice koji ostavlja takav trag. Kazao je kako mu je sličila gnijezdu, po čemu sam zaključio da ga je ugrizla riđovka."

Istisnuo mu je krv oko rane i brzo ga prevezao u Opću bolnicu Vukovar, gdje su malenoga zbrinuli. Dječak se tužio da ga boli trbuh, da ima mučninu i da mu se magli pogled. Protuotrov međutim nije bilo potrebno da dobije.

U bolnici su ga zadržali 24 sata, dobio je infuziju i sada je na kućnom liječenju. Rečeno im je da će morati obaviti još neke pretrage. Stefanović je posebno zahvalio liječnicima i osoblju vukovarske bolnice.


Izdvojeno

Reci što misliš!