Vijesti / Regija

slučaj iz virovitice

DORH istražuje Slavonca koji je punca zarazio koronom: ''Ne bi me čudilo da bude još takvih postupaka''

DORH istražuje Slavonca koji je punca zarazio koronom: ''Ne bi me čudilo da bude još takvih postupaka''
Davor Javorovic/PIXSELL

Tereti ga se zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi

DORH je u utorak objavio da su pokrenuli istragu protiv muškarca (42) kojeg sumnjiče da je zaražen koronom hodao po kući, umjesto da se izolira, te je tako zarazio punca, ovaj se potom razbolio i na poslijetku umro.

Tereti ga se zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi. Je li ovo prvi takav slučaj i čeka li ga zatvor?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Znao je da je zaražen, pa zarazio punca. U Virovitici se pitaju tko je 42-godišnji zet zbog kojeg je punac lošeg zdravlja završio u KBC-u Osijek i preminuo, piše RTL.

Iz Zavoda za javno zdravstvo kažu - njihove upute su uvijek jasne.

Policija je uhvatila više od 10 000 ljudi koji su prekršili samoizolaciju. Od 2020.-e do danas je 518 kaznenih djela širenja i prenošenje zaraznih bolesti.

U Austriji je muškarac dobio devetomjesečnu kaznu i 1000 eura jer se namjerno iskašljao u bivšu suprugu. U istoj zemlji ukinuta je karantena. 100 000 zaraženih može u restorane s maskom, ali ne smiju jesti ni piti.

"Možete doći i popričati s gazdom restorana i pitati kako je i ništa ne potrošiti. Svi koji imaju neke simptome, ne mogu samo doći u bolnice i staračke domove, škole i vrtiće. Ostalo je sve dozvoljeno", kaže Miroslav Piplica iz Beča.

Nekad su članovi Stožera one koji namjerno krše mjere samoizolacije nazivali bioteroristima.

Prošle godine u zagrebačkom noćnom klubu bio je i zaraženi 23-godišnjak. Zatekla ga je policija tijekom racije i podnijela kaznenu prijava.


Izdvojeno

Reci što misliš!