Vijesti / Regija

obogaćen brojnim sadržajima

U Valpovu svečano otvoren novouređeni središnji trg

U Valpovu svečano otvoren novouređeni središnji trg
OBŽ

Novi gradski trg je obogaćen brojnim sadržajima i protkan digitalnim točkama koje posjetitelji mogu prolaziti kroz edukativnu šetnju s virtualnim Katančićem

Radovi na uređenju i rekonstrukciji središnjeg gradskog trga u Valpovu počeli su u siječnju prošle godine, a u večernjim satima 23. lipnja 2022. godine upriličena je svečanost povodom njihova završetka, odnosno svečano otvorenje novouređenog trga.

U sklopu projekta „Priča o kulturnoj ostavštini Matije Petra Katančića“ ujedno je provedena obnova župne crkve, uređen je i opremljen Edukacijsko-interpretacijski centar koji je smješten u staroj gradskoj vijećnici, a centralno mjesto zauzima Katančićev Memorijalni centar. Ukupna vrijednost projekta je 16.556.559,12 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svečanosti su nazočili mnogi građani Valpova i njihovi gosti, a uz gradonačelnika Valpova Matka Šutala bili su i đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić, predsjednica Skupštine Osječko-baranjske županije Ivana Bagarić, saborski zastupnik Goran Ivanović i drugi uzvanici. U programu su sudjelovali HKUD „Valpovo 1905“, Puhački orkestar DVD-a Valpovo, HPD „Katančić“ Valpovo, Dječji crkveni zbor „Mirjam“ Valpovo i potom tamburaški sastav „Čuvari noći“.

"Projekt je sufinanciran sredstvima EU, iz ITU mehanizma, a odnosi se na kulturnu baštinu i ostavštinu Matije Petra Katančića. Ovo je veliki dan koji su Valpovčani dugo čekali, a vjerujem da će projekt imati značajan učinak za prepoznatljivost Valpova i privlačenje turista, ali će i podići kvalitetu življenja u našem gradu", rekla je predsjednica Skupštine OBŽ Ivana Bagarić te čestitala gradonačelniku Matku Šutalu i gradskoj upravi na vrijednom projektu.

Novi gradski trg je obogaćen brojnim sadržajima i protkan digitalnim točkama koje posjetitelji mogu prolaziti kroz edukativnu šetnju s virtualnim Katančićem. U šetnji će biti upoznati sa svim znanstvenim doprinosima najpoznatijeg sugrađanina koji slovi za najučenijeg Slavonca 18. i 19. stoljeća.

FOTO: OBŽ


Izdvojeno

Reci što misliš!