Vijesti / Regija

utaja poreza

22-godišnji direktor tvrtke iz Vukovara oštetio državu za preko dva milijuna kuna

22-godišnji direktor tvrtke iz Vukovara oštetio državu za preko dva milijuna kuna
Dubravka Petric/PIXSELL

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je i kako tijekom 2020. godine nije vodio računovodstvene poslove sukladno odredbama Općeg poreznog zakona i Zakona o računovodstvu, odnosno nije vodio poslovne knjige koje je obvezan voditi te je tako onemogućio preglednost poslovnih događaja

Temeljem zapisnika o provedenom nadzoru Porezne uprave Ministarstva financija, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom iz Nuštra zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Utaja poreza ili carine i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, započinje izvješće o pronevjeru vukovarsko-srijemska policija.

U nakani neosnovanog umanjenja obveze plaćanja dužnih poreznih davanja, osumnjičeni je, kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Vukovara, u razdoblju od svibnja do listopada 2020. godine u poslovnim knjigama iskazivao porez protivno odredbama Zakona o porezu na dodanu vrijednost čime je trgovačko društvo steklo nepripadnu imovinsku korist na štetu državnog proračuna u iznosu od preko 2.000.000 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je i kako tijekom 2020. godine nije vodio računovodstvene poslove sukladno odredbama Općeg poreznog zakona i Zakona o računovodstvu, odnosno nije vodio poslovne knjige koje je obvezan voditi te je tako onemogućio preglednost poslovnih događaja.

Protiv osumnjičenika podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, zaključuje policija izvješće.


Izdvojeno

Reci što misliš!