Vijesti / Regija

župan u posjeti općini draž

Kreće uređenje plaže u Topolju, a u planu ju je i povezati elektrobrodom s plažom u Dražu

Kreće uređenje plaže u Topolju, a u planu ju je i povezati elektrobrodom s plažom u Dražu
OBŽ

Planira se nasipavanje terena pijeskom, izravnavanje terena, uređenje kamping prostora te osiguravanje prostora za parkiranje vozila

Župan OBŽ Ivan Anušić danas  jučer je posjetio općinu Draž. Nakon radnog sastanka u sjedištu Općine u mjestu Draž, župan Anušić i načelnik Stipan Šašlin sa suradnicima su obišli neke od projekata koji se realiziraju uz sufinanciranje Županije i ove općine; plažu i vidikovac kod Topolja, Sustav navodnjavanja Puškaš te most u izgradnji na rijeci Karašici u Dražu.

"Cijela Baranja, osobito općine Kneževi Vinogradi i Draž, imaju ogroman potencijal za bavljenje turističkom djelatnosti, pa danas obilazimo neke od projekta koje Općina Draž realizira u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, Vladom RH, resornim ministarstvima ili vlastitim angažmanom. Riječ je o turističkim, poljoprivrednim i drugim projektima koji će koristiti ne samo stanovnicima ove općine nego i puno šire. Posjetili smo i nove turističke potencijale, kao što je projekt izgradnje nove plaže na Topoljskom dunavcu, kao i vidikovac koji će isto tako biti buduća atrakcija ove općine", rekao je župan Ivan Anušić na početku posjete.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Načelnik Općine Draž Stipan Šašlin naglasio je kako su obišli najznačajnije projekte u provedbi.

"Uglavnom se radi o infrastrukturnim projektima, turističke i poljoprivredne namjene, koje su i glavne gospodarske grane našeg kraja. Jedan od njih je i Sustav navodnjavanja Puškaš koji je izuzetno važan našim poljoprivrednim proizvođačima, osobito u sve dugotrajnijim sušnim razdobljima, ali i most te pristupna cesta na rijeci Karašici koji će koristiti svim žiteljima i posjetiteljima naše općine. Tu su također vidikovac i plaže na Topoljskom dunavcu koje će na neki način zaokružiti turističku ponudu naše općine. Ovakav način realizacije projekata, u sinergiji lokalne i regionalne samouprave, preko ministarstava i Vlade RH, dovodi do snažnog razvoja svih krajeva Osječko-baranjske županije", kazao je Šašlin.

Posebno se osvrnuo na uređenje plaže u Topolju.

"Osjetili smo potrebu, nakon uređenja plaže u Dražu koja za ljetnih mjeseci dnevno privuče i tisuću kupača, da uredimo i plažu u Topolju, a po mogućnosti jednog dana ih i povežemo međusobno, nabavkom elektrobroda. Što se tiče topoljske plaže, planira se nasipavanje terena pijeskom, izravnavanje terena, uređenje kamping prostora te osiguravanje prostora za parkiranje vozila", rekao je Šašlin.


Izdvojeno

Reci što misliš!