Vijesti / Regija

slučaj prometne u cerni

Župan Dekanić i dalje pri svom. Javio se i ministar Banožić: ''Ne razumijem zašto su svjedoci u medijima"

Župan Dekanić i dalje pri svom. Javio se i ministar Banožić: ''Ne razumijem zašto su svjedoci u medijima
Davor Javorović/PIXSELL

"Istinu govore policijski zapisnici", ponovno tvrdi HDZ-ov župan Dekanić koji je prema njima pijan sudjelovao u prometnoj nesreći kao suvozač

Unatoč izjavama svjedoka koji su ekskluzivno za Potragu ispričali da je vidno pijani župan sam vozio automobil i izazvao prometnu nezgodu, Damir Dekanić ostaje pri svom, piše RTL.

"Prometna nezgoda koja se dogodila, dogodila se, apsolutno sve što stoji u zapisnicima tako kako se dogodilo. Ja sam u svojim priopćenjima rekao sve što imam o toj temi reći", tvrdi Dekanić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, zanimljivo, na upit tvrdi li da svjedoci govore neistinu, Dekanić odgovara:

"Ne. Ja ne tvrdim ništa. Svjedoci koji su došli poslije od nekuda, ja ne znam od kuda imaju neku svoju priču. Vrijeme će pokazati, izvid će pokazati što je istina."

A kada će doći to vrijeme i u kojoj je fazi izvid, nije mogao reći ni ministar unutarnjih poslova.

"Kao što vam je poznato svi izvidi koji se vode od strane Uskoka su tajni i ja i kad bih htio ne bi mogao znati na čemu rade i dokle su došli", komentirao je ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović.

što radi policija? Za RTL progovorila još jedna svjedokinja Dekanićeve nesreće: "Jedva je izašao iz auta, bio je pijan i sam"

Šef županijskog HDZ-a kaže da s Dekanićem nakon iskaza svjedoka u medijima još nije razgovarao. Jučer je ponovio riječi koje su jučer u javljanju uživo u RTL-ovoj emisiji zgrozile svjedoke.

"Ako postoje određeni svjedoci, ako postoje određene stvari oni su prije svega trebaju biti u policiji, u policijskim zapisnicima i razgovorima, a ne u medijima i na taj način očekujem da se vodi dalje istraga", rekao je ministar obrane i predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a Mario Banožić.

gdje je nestao? Župan Dekanić se povukao nakon nesreće: Zataškava li se slučaj?

Svjedocima, s kojima je RTL i jučer razgovarao, nije jasno kako ministar ne razumije da nemaju povjerenja u policiju koja je priopćila da Dekanić nije vozio automobil nego bio suvozač. Nadaju se da će Uskok dobro odraditi posao, iako je do sada ispitan samo jedan od troje svjedoka koji su svjedočili u Potrazi.

Dekanić izražava uvjerenje kako se neće pokazati da su svjedoci u pravu. Njegova ostavka nije na stolu, a ako je HDZ bude zatražio o tome će se, kaže, razgovarati. Poručio je i da apsolutno mirno čeka ishod Uskokove istrage te sjeo u automobil. Ovoga puta na suvozačevo mjesto.


Izdvojeno

Reci što misliš!