Vijesti / Regija

vikend na prometnicama obž

I ovog vikenda policija je imala pune ruke posla s pijanim vozačima

I ovog vikenda policija je imala pune ruke posla s pijanim vozačima
PIXSELL

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je 8. siječnja u Osijeku kod 60-godišnjaka. Vozio je s 2,23 promila

U periodu od 9. do 10. siječnja na području Policijske uprave osječko-baranjske policija je evidentirala 36 vozača (31 vozača osobnih automobila, 4 vozača bicikla i 1 vozač teretnog automobila) koji su upravljali pod utjecajem alkohola.
 
Osim alkohola, evidentirano je još 148 prekršaja od kojih 65 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 17 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom i 56 ostalih prekršaja.

Vikend rekorder u promilima

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je 8. siječnja, u 1,55 sati, u Osijeku, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 60-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,23 grama po kilogramu.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 60 dana i 6 negativnih prekršajnih bodova.

78-godišnjak nepropisno skretao pa udario drugi automobil

U petak, 7. siječnja, u 9,55 sati, u Bizovcu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.

Vozač, 78-godišnji hrvatski državljanin iz Bizovca upravljao je osobnima automobilom i uslijed nepropisnog skretanja udario je u vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera.

Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,99 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 13000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Prešao u suprotnu traku i udario drugi automobil

U  18,45 sati, u Đakovu, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.
Vozač, 68-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova, upravljao je osobnim automobilom i tom prilikom se nije kretao uz desni rub kolnika već je vozilom prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera.

Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,10 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 16300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Odbio test na alkohol i drogu

U 22,10 sati, u Bilju, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil s kojim je upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin iz Bilja.

Vozač je odbio podvrgnuti se ispitivanju na prisutnost alkohola i droge u organizmu te je smješten u posebnu prostoriju. 

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Četvrti put u zadnje tri godine uhvaćen pijan na biciklu

U subotu, 8. siječnja, u 23,10 sata, u Valpovu, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su 64-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Ladimirevaca koji je upravljao biciklom.

Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,91 grama po kilogramu.

Vozač je unatrag tri godine četiri puta evidentiran da upravlja biciklom s alkoholiziran te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. 

Sletio u kanal i teško se ozlijedio

Jučer, 9. siječnja, u 1,40 sati, u blizini Selaca Đakovačkih, dogodila se prometna u kojoj je putnik zadobio teške tjelesne ozlijede.

Vozač, 26-godišnji hrvatski državljanin iz Gorjana upravljao je osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilima i tom prilikom nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti. Vozač je izgubio nadzor nad upravljanjem osobnim automobilom te je sletio u južni odvodni kanal.

Evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,63 grama po kilogramu, te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40000 kuna ili kazna zatvora od 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 60 dana i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Vozio s 1,48 promila u krvi

U 13,25 sati, u Osijeku, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil s kojim je upravljao 36-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka.

Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,48 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Kroz Strizivojnu vozio 127 km/h

U 15,40 sati, u Strizivojni, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil s kojim je upravljao 57-godišnji hrvatski državljanin iz Vinkovaca.

Vozač se osobnim automobilom kretao u naseljenom mjestu gdje je brzina kretanja vozilima ograničena na 50 kilometara brzinom od 127 kilometara na sat.

Za počinjeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna  od 10000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 3 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Izvor: PU osječko-baranjska


Izdvojeno

Reci što misliš!