Vijesti / Regija

oduzeto i vozilo

Osječko-baranjska policija uhitila višestruke prometne prekršitelje, jedan je osuđivan već šest puta

Osječko-baranjska policija uhitila višestruke prometne prekršitelje, jedan je osuđivan već šest puta
Grgo Jelavic/PIXSELL

Osječko-baranjska policija pohvalila se s dva "ulova" tijekom vikenda

U petak, 3. prosinca, u 23,05 sati u Belišću, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin iz Valpova.

Alkotestiranjem mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,17 grama po kilogramu. Kontrolom vozača i vozila utvrđeno je da je vozač od 2019. godine 2 puta pravomoćno presuđen za upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje.
Vozač je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo s kojim je mu je upravljao te mu je nadležni sud odredio zadržavanje na 15 dana.

Jučer, 5. prosinca, u 21,35 sati, u Belišću, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin iz Kapelne.

Kontrolom vozača i vozila utvrđeno je da je vozač upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je Rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od 2 godine, a prije stjecanja prava na upravljanje vozilom. Od 2019. godine, 6 puta je pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima „B“ kategorije te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo kojim je upravljao, do donošenja odluke o prekršaju.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.


Izdvojeno

Reci što misliš!