Vijesti / Regija

u vozilu njemačkih registracija

Noćna potjera kod Požege: Pijani i drogirani bježali policiji

Noćna potjera kod Požege: Pijani i drogirani bježali policiji
Željko Lukunić/PIXSELL

I vozač i suvozač bili su pod utjecajem droga i alkohola

U nedjelju 5. prosinca 2021. oko 3.30 sati u mjestu Brestovac u Požeškoj ulici, policijski službenici su prilikom nadzora prometa pokušali zaustaviti teretni automobil marke „Volkswagen“, njemačkih registarskih oznaka.

Kako stoji u izvješću PU požeško-slavonske, vozilom je upravljao nepoznati muškarac koji se nije zaustavio na znak policijskih službenika i nepropisnom brzinom nastavio vožnju u smjeru Požege gdje je počinio niz prometnih prekršaja (nepoštivanje strane kretanja vozila, ne davanje pokazivača smjera, ne postupanje  po prometnim znacima, prolazak kroz crveno svijetlo na semaforu te pretjecanje kolone vozila pred pružnim prijelazom) nakon čega je dolaskom do križanja ulica kralja Petra Svačića i kralja Krešimira zaustavio vozilo te s putnikom počeo bježati, no ubrzo su ih sustigli policijski službenici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policajci su ih priveli u prostorije policije gdje  je utvrđeno da je vozilom pod utjecajem alkohola  od 1,22 promila upravljao 21-godišnjak, dok je kod 22-godišnjeg suvozača, koji je prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike, utvrđena koncentracija alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,24 promila.

Također je utvrđeno da su obojica bila pod utjecajem droge, stoji u izvješću.


Izdvojeno

Reci što misliš!