Vijesti / Regija

drama u virovitici

Policija srušila muškarca na tlo i uhitila: Ušao u banku bez maske i vrijeđao ih

Protiv njega podignut će optužni prijedlog zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, ali i prekršajni nalog zbog kršenja mjera stožera

Da su oko 10,30 sati ispred jedne banke u Virovitici policijski službenici morali upotrijebili sredstva sile nad jednim muškarcem koji je odbijao poštivati pravila stožera civilne zaštite RH, objavila je PU virovitičko-podravska.

Govore naime kako je zaprimljena dojava zaštitara iz banke u centru Virovitice, u kojoj zaštitar navodi kako ima problema s jednom muškom osobom koja ne nosi zaštitnu masku na licu i koja je ušla u banku bez predočenja dokaza sukladno Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja državnih dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Govore i da su dolaskom na intervenciju od muškarca zatražili osobnu iskaznicu te mu rekli da stavi zaštitnu masku, no on je to odbijao. Štoviše, govore da je prilikom izlaska iz banke vrijeđao policijske slubenike pa su nad muškarcem uporabljena sredstva prisile, tjelesna snaga i sredstva za vezivanje.

"Protiv 35-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika temeljem članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te prekršajni nalog iz čl. 47. st.2. toč. 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti", zaključuju iz policije.

Informativni centar Virovitica prenosi izjavu jednog očevidca koji govori da je muškarac stajao u redu ispred njega. Kaže da je sa zaštitarom razgovarao uljudno sve do trenutka ulaska u banku kada ga zaštitar moli da stavi masku. Ovaj navodno govori da ju ne može nositi zbog zdravstvenih razloga, ali kada je upitan da priloži dokument koji to dokazuje, oglušuje se i ulazi u banku. 

Za njim ulazi zaštitar koji mu čak nudi masku, ali ovaj odbija i počinje snimati postupanje.

"Zaštitar ga moli da prekine snimati unutar banke jer je to zabranjeno. Ovaj odbija i zaštitar kreće u izvođenje gospodina iz prostora banke. Kako se ovaj pobunio i počeo pružati aktivan otpor zaštitar zove policiju", govori svjedok koji dodaje kako je muškarac nastavio snimati i policijske službenike kada su ovi izašli na intervenciju. 

Naposljetku je priveden, a svjedok zaključuje kako je u pola sata, koliko je drama trajala, ponuđeno dvadesetak rješenja u ovoj situaciji, ali muškarac sve odbija. 


Izdvojeno

Reci što misliš!