Vijesti / Regija

uručene plakete

Nexe, Eurokamen i Cobe dobitnici Zlatne kune HGK Županijske komore Osijek

Nexe, Eurokamen i Cobe dobitnici Zlatne kune HGK Županijske komore Osijek
OBŽ

Održana je sjednica Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Osijek na kojoj su najuspješnijim tvrtkama uručene plakete Zlatna kuna za rezultate poslovanja u 2020. godini. U kategoriji velikih tvrtki Zlatnu kunu dobila je tvrtka Nexe d.d. Našice, u kategoriji srednjih tvrtki najbolji je Eurokamen d.o.o. Osijek, dok je Cobe d.o.o. Osijek najuspješniji u kategoriji malih tvrtki.

Najuspješnije tvrtke su proglašene na temelju ostvarenih rezultata poslovanja koji su iskazani u godišnjim financijskim izvješćima, a stručne službe HGK potom su obradile podatke i tvrtke rangirali prema 21 pokazatelju. Naročitu važnost pridavali su pokazateljima o investicijama, razvoju, povećanju kvalitete, društveno odgovornom poslovanju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Plakete je uručio predsjednik HGK Županijske komore Osijek Zoran Kovačević, a svečanosti je nazočio i zamjenik župana Mato Lukić.

Zoran Kovačević je naglasio kako su rezultati poslovanja u 2020. godini napokon na razini „prijepandemijskih“.

"Rezultati poslovanja u 2020. i prvoj polovici 2021. godini su iznad očekivanja jer gotovo svi pokazatelji bilježe porast. Imamo stotinjak poduzeće više nego godinu dana ranije, zabilježen je porast ukupnih prihoda koji iznose 28,5 milijardi kuna, imamo 2.000 više zaposlenih, izvoz je konstantno u porastu, suficit u vanjsko-trgovinskoj razmjeni iznosi 1,8 milijardu kuna, a po dobiti u poslovanju od 1,3 milijardu kuna prvi put smo na trećem mjestu u Hrvatskoj, iza Grada Zagreba i Zagrebačke županije, a u prošloj godini naša dobit je povećana 70 posto, što je najviše u Hrvatskoj", kazao je Zoran Kovačević.

"Nakon gotovo dvije pandemijske godine, očekivali smo da će gospodarstvo Osječko-baranjske županije preživljavati ili jedva preživjeti, ali dogodilo se upravo suprotno. Ostvaren je pozitivan konsolidirani financijski rezultat u 2020. godini u iznosu od 1,283 milijarde kuna, što je za 755 milijuna kuna više nego godinu ranije. Rezultat je to uspješnog i predanog rada naših poduzetnika, ali i ulaganja Vlade RH koja je poticala zaposlenost nizom donesenih mjera te napora Osječko-baranjske županije u stvaranju pozitivne poduzetničke klime u posljednje četiri godine", rekao je zamjenik župana Mato Lukić te čestitao najuspješnijim tvrtkama.

Prokurist tvrtke COBE d.o.o. Ivan Jurlina kazao je da je Zlatna kuna HGK prvo takvo priznanje za njihovu tvrtku.

"Do sada smo dobivali nagrade za najboljeg poslodavca, a zahvaljujući odličnim rezultatima iz prošle godine dobili smo Zlatnu kunu te se nadamo sličnom uspjehu i ove godine. Očekujemo rekordan prihod kao i prošle godine, možda i nešto veći, a na čemu se zahvaljujem našim zaposlenicima i klijentima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće. Razlog zbog kojeg su naša primanja relativno visoka je što je to trend IT industrije, inače najbrže rastuće industrije u svijetu", zaključio je Jurlina.


Izdvojeno

Reci što misliš!