Vijesti / Regija

nova računalna prijevara

Registrirao se na Internet aplikaciju za kupovinu dionica pa ostao bez 70 tisuća kuna

Registrirao se na Internet aplikaciju za kupovinu dionica pa ostao bez 70 tisuća kuna
Igor Kralj/PIXSELL

U svrhu lažnog ulaganja u dionice i internet trgovinu, s računa 52-godišnjaka isplaćeno je oko 70 tisuća kuna, a čiji povrat sredstava oštećeni do danas nije dobio, niti je novac uložen u kupnju dionica na ime oštećenog

S ciljem ulaganja u dionice i trgovanja putem Interneta, 52-godišnji hrvatski državljanin se početkom rujna registrirao s osobnim podacima na Internet stranici koja se predstavljala kao tvrtka koja se bavi trgovanjem dionicama te za registraciju uplatio novčani polog oko 1500 kuna, izvjestila nas je danas PU osječko-baranjska

Oštećeni je potom stupio u kontakt s nepoznatom ženskom osobom koja mu se predstavila kao financijski konzultant tvrtke te je nepoznatoj osobi putem Internet aplikacije omogućio pristup svom mobilnom uređaju i prijenosnom računalu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U  periodu od 13. do 19. rujna, putem Internet aplikacije nepoznati počinitelj obavio je nekoliko transakcija prijenosa novčanih sredstava s tekućeg računa 52-godišnjaka na nepoznate račune, a koje transakcije je oštećeni potvrđivao unosom koda u internet aplikaciji svoje banke.

U svrhu lažnog ulaganja u dionice i internet trgovinu, s računa 52-godišnjaka isplaćeno je oko 70 tisuća kuna, a čiji povrat sredstava oštećeni do danas nije dobio, niti je novac uložen u kupnju dionica na ime oštećenog.

Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem. 


Izdvojeno

Reci što misliš!