Vijesti / Regija

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku

Pritvoren 82-godišnjak zbog prijetećih pisama sucu i pravosudnim dužnosnicima

Pritvoren 82-godišnjak zbog prijetećih pisama sucu i pravosudnim dužnosnicima
Dubravka Petrić/PIXSELL

Osumnjičeni 82-godišnjak je uhićen te je sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti da će počiniti djelo kojim prijeti

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku otvorilo je istraživanje i provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1939.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela prijetnje na štetu dvoje pravosudnih dužnosnika i kaznenog djela prisile prema pravosudnom dužnosniku  na štetu zamjenice pravosudne dužnosnice.

Postoji osnovana da je osumnjičeni 82-godišnjak početkom lipnja 2018. godine, u cilju zastrašivanja jednog suca koji je sudio u kaznenom predmetu protiv više okrivljenika zbog kaznenog djela, na adresu stanovanja tog suca uputio rukom pisano pismo prijetećeg sadržaja koje je kod oštećenika izazvalo osjećaj uznemirenosti i straha.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Postoji osnovana sumnja i da je osumnjičeni 82-godišnjak od 14. siječnja 2020. pa do 1. listopada 2021., u cilju zastrašivanja državnoodvjetničke dužnosnice, nezadovoljan što ona zastupa i ustraje u optužbi u jednom kaznenom predmetu protiv više okrivljenika zbog kaznenog djela, napisao i poslao joj više pisama ozbiljnog prijetećeg sadržaja koji su kod nje izazvali osjećaj straha za vlastiti život.

Osnovano se sumnja da je od 1. do 7. listopada 2021., u nakani da napravi pritisak na državnoodvjetničku dužnosnicu kako bi ona odustala od optužbe, koju je zastupala u jednom kaznenom predmetu protiv više okrivljenika zbog kaznenog djela, a u kojem je optužen i njegov sin, napisao i poslao joj pisma ozbiljnog prijetećeg sadržaja, zbog čega je ona, u strahu za vlastiti život, zatražila izuzimanje od daljnjeg zastupanja optužbe u tom kaznenom predmetu.

Osumnjičeni 82-godišnjak je uhićen te je sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti da će počiniti djelo kojim prijeti.


Izdvojeno

Reci što misliš!