Vijesti / Regija

ulična vrijednost 72 milijuna kuna

Božinović u Našicama spalio više od dvije tone droge, većinom marihuane i hašiša

Božinović u Našicama spalio više od dvije tone droge, većinom marihuane i hašiša
Dubravka Petrić/PIXSELL

Vatra je progutala oko 2 tone konoplje i hašiša, 28 kg amfetamina, 21 kg MDMA, 15 kg kokaina, 12 kg heorina, 1700 komada LSD-a...

2,1 tone opojnih droga oduzetih u kriminalističkim istraživanjima spaljeno je jutros u cementari Nexe u Našicama. Ukupna vrijednost spaljene droge, da je sve završilo na uličnoj prodaji, procjenjuje se na 72 milijuna i 341 tisuću kuna.

Vatra je progutala oko 2 tone konoplje i hašiša, 28 kg amfetamina, 21 kg MDMA, 15 kg kokaina, 12 kg heorina, 1700 komada LSD-a, 18 kg punila za povećanje mase droge,  novih droga 6,34 kilograma, tvorničkih tableta i pripravaka 36.368 komada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na jutrošnjem spaljivanju droge bili su i ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović koji je ubacio prvi paket u peć, načelnica Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić” Andrea Ledić te pomoćnik ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i član Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske Željko Petković.

Spaljeno 2,1 tone droge u našičkoj cementari Fotogalerija

"Danas, na drugom po redu spaljivanju u 2021., spaljujemo oko 2140 kg droge, procijenjene vrijednosti 9,5 milijuna eura. Policija se na nacionalnoj i međunarodnoj razini neumorno posvećuje suzbijanju krijumčarenja droga. Nedavno smo održali prvu konstituirajuću sjednicu Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Vlada Republike Hrvatske . Posljednjih godina Hrvatska, a posebno Europa, suočena je s porastom proizvodnje, ponude i potražnje ilegalnih droga s ozbiljnim potencijalom narušavanja stanja opće sigurnosti, ali i sigurnosti prometa. Među najprofitabilnijim kriminalnim aktivnostima na globalnoj razini spadaju aktivnosti vezane uz kokain. U Hrvatskoj je u 2020. bilo zaplijenjeno 60 kg kokaina, a u prvih osam mjeseci ove godine više od 667 kg kokaina u 289 pojedinačnih zapljena", napsiao je Božinović na svom Facebooku..

Podsjetimo, na istom mjestu u srpnju je već  spaljeno 505 kilograma kokaina što znači da će ove godine biti uništeno oko 2,7 tona droge ukupne procijenjenje vrijednosti 500 milijuna kuna.


Izdvojeno

Reci što misliš!