Vijesti / Regija

sjećanje na 1991.

U Vukovaru svečano obilježena 30. obljetnica Bitke za Vukovar

U Vukovaru svečano obilježena 30. obljetnica Bitke za Vukovar
Davor Javorović/PIXSELL

Svečanosti obilježavanja su uz brojne visoke uzvanike nazočili branitelji Vukovara, pripadnici 204. vukovarske brigade

Jučer je u Vukovaru obilježena 30. obljetnica Bitke za Vukovar čime je odano priznanje i zahvalnost svim sudionicima obrane Vukovara, a posebice pripadnicima legendarne 204. vukovarske brigade.

Program je počeo budnicom ulicama Vukovara – od Vodotornja do Dvorca Eltz te mimohodom ratnih zastava od Vojarne 204. vukovarske brigade do Dvorca Eltz.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Obilježavanje se nastavilo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, gdje je vijenac položila i delagacija Grada Vukovara predvođena gradonačelnikom Ivanom Penavom.

Ovom prilikom gradonačelnik Penava istaknuo je kako su zahvaljujući pripadnicima 204. vukovarske brigade u Vukovaru skovani temelji hrvatske slobode.

„Branitelji grada Vukovara zaslužili su svo naše poštovanje, stoga njima u čast, danas slavimo njihova dostignuća, hrabrost i požrtvovnost. Svakoga dana trebamo zahvaljivati njihovoj žrtvi, prisjećati se onih koji više nisu s nama, ali se istovremeno moramo okrenuti i ka budućnosti.“, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Penava te dodao da iako okrenuti ka budućnosti ne smijemo zanemariti činjenicu da, izuzimajući presude Međunarodnog suda u Haagu te presude za zločine na Ovčari, za jedan grad koji je bio sravnjen sa zemljom nitko nije pravosudno odgovarao.Svečanosti obilježavanja su uz brojne visoke uzvanike nazočili branitelji Vukovara, pripadnici 204. vukovarske brigade.

Središnja svečanost održala se u perivoju Dvorca Eltz, a tijekom cijeloga dana građani grada Vukovara i posjetitelji imaju priliku vidjeti taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike i opreme postrojbi OSRH i MUP-a, prezentaciju rada Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja te brod Hrvatske vojske „Šokadija“ na Dunavu.


Izdvojeno

Reci što misliš!