Vijesti / Regija

pokazali svoje proizvode

Na Miholjačkom sajmu svoje proizvode predstavilo 42 izlagača

Na Miholjačkom sajmu svoje proizvode predstavilo 42 izlagača

Unatoč neobičnoj godini sajam je pokazao veliku zainteresiranost

Na miholjačkoj Gradskoj tržnici, u petak, 17. rujna 2021. godine održano je još jedno izdanje sajma poduzetništva, obrtništva, poljoprivrede i turizma, Miholjački sajam, koji su prije 15 godina pokrenuli Miholjački poduzetnički centar, Grad Donji Miholjac, Turistička zajednica i Udruženje obrtnika, a uz potporu komunalnog poduzeća Doroslov i Poduzetničkog inkubatora.

Direktorica Sajma Anela Šovagović zahvalila se izlagačima koji su došli predstaviti svoje proizvode, a ove ih je godine 42.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Unatoč neobičnoj godini sajam je pokazao veliku zainteresiranost onih koji žele pokazati svoje proizvode ovdje se nude poljoprivredni, prehrambeni, umjetnički i ekološki proizvodi miholjačkih OPG-ovaca i obrtnika. Također, sa svojom su ponudom došli i trgovci iz cijele Osječko-baranjske županije, ali i susjedne Virovitičko-podravske županije što mi je posebno drago – kazala je Šovagović.

Miholjački sajam otvorila je predsjednica Skupštine Osječko-baranjske županije Ivana Bagarić i čestitala organizatorima na broju izlagača. Istaknula je kako je Osječko-baranjska županija osigurala devet milijuna kuna potpore mikropoduzetnicima.

- Malo i srednje poduzetništvo je najvažniji pokretač gospdoarskog razvoja naše Županije i stoga smo odlučili pomoći raznim mjerama. To su se odnosi na beskamatnu potporu, nepovratna poticajna sredstva ulaganja za razvoj malih poduzetnika, a potičemo i poduzetništvo žena i inovatora, te poduzetničke zone i potporne poduzetničke institucije, ali i ovakve manifestacije. Niz poduzetnika sudjeluje na ovakvim manifestacijama gdje prezentiraju svoje proizvode, ali na žalost moraju platiti kotizacije. Županija im osigurava 50 posto sredstva ukupnog troška koji moraju platiti. Pozivam sve one koji ispunjavaju uvjete za dodjelom potpora da se prijave i povuku sredstva iz županijskog proračuna – rekla je predsjednica Županijske skupštine Ivana Bagarić. 


Izdvojeno

Reci što misliš!