Vijesti / Regija

recidivist

Policija u Našicama zaustavila 23-godišnjaka za volanom: Auto mu oduzeli, a njega poslali u zatvor na osam dana

Policija u Našicama zaustavila 23-godišnjaka za volanom: Auto mu oduzeli, a njega poslali u zatvor na osam dana
PIXSELL

U zadnje 3 godine 23-godišnjak je 4 puta pravomoćno presuđen za upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima t

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 4  prometne nesreće, gdje su u jednoj prometnoj nesreći dvije osobe lako tjelesno ozlijeđene.

Preostale tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće i jedna na području Belog Manastira.

U razdoblju od 10. do 12. rujna, na području ove Policijske uprave u prometu je zaustavljeno 19 vozača (11 vozača osobnih automobila, 6 vozača bicikla i 2 vozača mopeda), koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Evidentirana su još 278 prekršaja od kojih: 132 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 39 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 37 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 4 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 63 ostala prekršaja.

U petak, 10. rujna, u 1,50 sati, u Našicama, u nadzoru prometa zaustavljen je 23-godišnji hrvatski državljanin iz Londžice, koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje.

U zadnje 3 godine 23-godišnjak je 4 puta pravomoćno presuđen za upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima te je uhićen, a vozilo mu je privremeno oduzeto do donošenja odluke o prekršaju.  Temeljem odluke Općinskog suda, 23-godišnjaku je određeno zadržavanje u trajanju od 8 dana.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje te 6 negativnih prekršajnih bodova.


Izdvojeno

Reci što misliš!