Vijesti / Regija

završio ljetni upisni rok

Popunjene tehničke škole i većina gimnazija u Osijeku, mjesta ima za kuhare i gotova sva zanimanja u drugim mjestima županije

Popunjene tehničke škole i većina gimnazija u Osijeku, mjesta ima za kuhare i gotova sva zanimanja u drugim mjestima županije

Završen je prvi krug upisa u srednje škole na području Osječko-baranjske županije, a poznata je i popunjenost u odnosu na upisne kvote po svakoj pojedinoj školi

Upisni postupak provodi se preko mrežne stranice Upisi.hr, kojom kandidati pristupaju Nacionalnome informacijskome sustavu prijava i upisa u srednje škole (NISpuSŠ). Postupak za provedbu ljetnog upisnog roka započeo je 24. svibnja 2021. s početkom prijave redovitih učenika u sustav, a zaključit će se 10. kolovoza kada će biti objavljeni i službeni podaci o slobodnim mjestima za jesenski upisni rok, a postupak provedbe jesenskog upisnog roka započet će s 21. kolovozom 2021. godine.

U srednjim školama kojima je osnivač Osječko-baranjska županija od 3.157 upisnih mjesta popunjeno njih 2.704 (86%).  Ukupan broj slobodnih mjesta u školama je tako 453.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U četverogodišnjim obrazovnim programima nakon ljetnog roka ostalo 10,56%, u trogodišnjim obrazovnim programima 21,55% slobodnih mjesta dok je jedini petogodišnji obrazovni program „medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege“ kojeg provodi Medicinska škola Osijek je, prema dostupnim podacima, popunjen već u ljetnom roku.

Srednje škole koje su svoje programe popunili u ljetnom roku su Gimnazija Beli Manastir, Elektrotehnička i prometna škola Osijek, II. gimnazija Osijek te III. gimnazija Osijek.

Kad su u pitanju osječke srednje škole, mjesta još ima za brojna zanimanja, a između ostalog čak je 10 slobodnih mjesta u I. gimnaziji kao i za zanimanje kuhar u Ugostiteljskoj školi. Iznimno visoka popunjenost je zabilježena i Strojarskoj školi kao i u Tehničkoj školi i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđera Boškovića.

Mjesta ima i u ostalim školama u županiji, a sva slobodna mjesta pogledajte u dokumentu.

Pregled strukture upisa u srednje škole OBŽ by SiB hr on Scribd


Izdvojeno

Reci što misliš!